Quantcast
Περιοδεία της Αντωνοπούλου για την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας - enikonomia.gr
share

Περιοδεία της Αντωνοπούλου για την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Τις πολιτικές απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας και τις προοπτικές ανάπτυξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, όπως διαμορφώνονται μετά την ψήφιση του Ν.4430/2016, θα παρουσιάσει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, κατά την επίσκεψή της στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, στις 2-4 Φεβρουαρίου 2017.

Αύριο Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, στις 20:00 μ.μ, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου, η αναπληρώτρια υπουργός θα μιλήσει για τις δράσεις που προωθεί η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας για την υποστήριξη κοινωνικών συνεταιριστικών σχημάτων.

Την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, η κα Αντωνοπούλου θα επισκεφθεί Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο και στα Ανώγεια, ενώ το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, θα μιλήσει, στις 10:00 π.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου σε ημερίδα του Υπουργείου Εργασίας για το νέο θεσμικό πλαίσιο και τις δυνατότητες της Κοινωνικής Οικονομίας για παραγωγική ανασυγκρότηση.

«Η Κοινωνική Οικονομία εισάγει έναν διαφορετικό τρόπο παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών οι οποίες καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός. «Με τον νέο νόμο εισάγεται για πρώτη φορά ένα νέο νομικό πρόσωπο, ο συνεταιρισμός εργαζομένων, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί: από εργαζόμενους πτωχευμένων, προβληματικών ή εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων, οι οποίοι επιλέγουν να συστήσουν συνεργατικά σχήματα. Επίσης, Η Κοινωνική Οικονομία απευθύνεται σε νέους και νέες που δε θέλουν ή δε μπορούν να ενταχθούν σε μια απορρυθμισμένη αγορά εργασίας, θέλουν όμως να μείνουν στη χώρα και να μπορέσουν να εργαστούν σε αυτή με αξιοπρέπεια», κατέληξε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κα Αντωνοπούλου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.