Quantcast
Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν έχει συμφωνήσει για το αφορολόγητο- Δεν θα έρθει 4ο μνημόνιο - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν έχει συμφωνήσει για το αφορολόγητο- Δεν θα έρθει 4ο μνημόνιο

δημοσιεύτηκε:

Τη διαβεβαίωση πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει συμφωνήσει για μείωση του αφορολόγητου έδωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ υποστήριξε πως “δεν πρόκειται να έρθει 4ο μνημόνιο”.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η Ελλάδα και οι Βρυξέλλες δεν δέχονται τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την πορεία της οικονομίας το 2019 και αυτή τη στιγμή όλοι εργάζονται προς την κατεύθυνση γεφύρωσης των διαφορών, άρα “δεν έχουμε τίποτε προσυμφωνήσει, όπως αρέσκεται να λέει η ΝΔ”.
Ο ίδιος είπε πως συζητούν έναν μηχανισμό εγγυήσεων, όπως ο δημοσιονομικός διορθωτής (κόφτης), ο οποίος όμως, σύμφωνα με τον ίδιο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ενεργοποιηθεί.

“Το ΔΝΤ είναι υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις”

Ο κ. Τζανακόπουλος ερωτώμενος για το κλίμα που εισέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ στη Μάλτα, απάντησε πως “το κλίμα απέχει αρκετά από εκείνο που προσπάθησε να δημιουργήσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τις δηλώσεις του για συνέχιση των διαπραγματεύσεων μέχρι τον Ιούνιο.
“Η λογική είναι να γεφυρωθεί το χάσμα και όλοι να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για να κλείσει η διαπραγμάτευση και η αξιολόγηση, αν είναι εφικτό ακόμα και μέσα στον Φλεβάρη”.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, “το ΔΝΤ είναι κυρίως υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης και χαρακτήρισε ως “παραλογισμό” την απαίτησή του για μέτρα 4,5 δις ευρώ για μετά το 2018 από τη στιγμή που η εικόνα της οικονομίας είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που προβλέπει το Ταμείο.

“Η Ελλάδα είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα”

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα του Bloomberg και τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για το πόσα από τα προαπαιτούμενα έχουν υλοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση, απάντησε, ότι “η Ελλάδα είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα” και πως ” το 1/3 των προαπαιτούμενων έχει υλοποιηθεί πριν καν διαμορφωθεί το οριστικό κείμενο της τεχνικής συμφωνίας”, ωστόσο παραδέχτηκε πως υπάρχουν τρία θέματα αγκάθια.

“Δεν θα ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015”

Ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε επίσης, πως “δεν θα ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015”, ενώ σε σχέση με τις δηλώσεις Φίλη και Ξυδάκη για τη δραχμή είπε πως “πρόκειται για σχόλια κοινωνικού και όχι πολιτικού χαρακτήρα”. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για να στηθούν κάλπες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.