Quantcast
Τα "όπλα" της Ελλάδας στη συνάντηση με τους δανειστές- Στόχος μια συμφωνία ως τις 20/2 - enikonomia.gr
share

Τα “όπλα” της Ελλάδας στη συνάντηση με τους δανειστές- Στόχος μια συμφωνία ως τις 20/2

δημοσιεύτηκε:

Με στόχο την επίτευξη μίας «βιώσιμης κοινωνικά συμφωνίας» έως το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, ξεκίνησε πριν από λίγο στο κτίριο Justus Lipsius του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και των εκπροσώπων των θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ).

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα προσέρχεται στη συνάντηση με τις γνωστές θέσεις της και με βασικό όπλο τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το 2016 και τους πρώτους μήνες του 2017 και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για μία «βιώσιμη κοινωνικά συμφωνία». Οι ίδιες πηγές σημείωσαν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι δεν αναμένεται να προκύψει συμφωνία από τη σημερινή συνάντηση, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι όλοι δουλεύουν με χρονικό ορίζοντα την 20ή Φεβρουαρίου.

Επίσης, ανέφεραν ότι στη συνάντηση συμμετέχουν από την πλευρά των θεσμών, από τον ESM ο επικεφαλής, Κλάους Ρέγκλινγκ και ο Νικόλα Τζαμαρόλι, από την ΕΚΤ ο Μπενουά Κερέ, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκπροσωπηθεί από τον Διευθυντή της ΓΓ Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Μάρκο Μπούτι και τον επικεφαλής του κουαρτέου, Ντέκλαν Κοστέλο. Από πλευράς του ΔΝΤ, παρόντες θα είναι ο Πολ Τόμσεν και η Ντέλια Βελκουλέσκου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.