Quantcast
ΠΟΣΕ ΙΚΑ: Καταγγέλλει αυταρχική μετακίνηση συνδικαλιστή από τον διοικητή του ΕΦΚΑ - enikonomia.gr
share

ΠΟΣΕ ΙΚΑ: Καταγγέλλει αυταρχική μετακίνηση συνδικαλιστή από τον διοικητή του ΕΦΚΑ

δημοσιεύτηκε:

Με “απόλυτη αυταρχικότητα” μετακίνησε υπάλληλο από την υπηρεσιακή θέση του ο διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης  σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού στο ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, με ανακοίνωσή της αναφέρει πως:

Μετά τις “αξιοκρατικές” και “διαφανείς” τοποθετήσεις από την κ. Αχτσιόγλου στελεχών στο Υπουργείο Εργασίας, η πολιτική ηγεσία παρέδωσε τη σκυτάλη στον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξη.

Αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του ΕΦΚΑ που βρίσκεται στα όρια της παράλυσης, επιλέγει ως απόλυτη προτεραιότητά του μετακινήσεις στελεχών, προκειμένου να στήσει ένα καταδικασμένο από χρόνια στη συνείδηση των εργαζομένων πελατειακό-κομματικό κράτος. Επιχειρεί να προκαλέσει ανασφάλεια στους εργαζομένους, ώστε να κλείσουν τα μάτια και το στόμα τους.

Προχώρησε με απόλυτη αυταρχικότητα ακόμη και σε μετακίνηση-δίωξη εκλεγμένου συνδικαλιστή, τη στιγμή που οι συνδικαλιστές της κυβερνητικής παράταξης “τακτοποιούνται” με αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης.

Ζητάμε το αυτονόητο: να τηρηθεί η νομιμότητα και να εφαρμοστεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, όπως προβλέπεται από τον υπαλληλικό κώδικα Ν.3528/2007 και στο Ν.4369/2016.

Καταγγέλλουμε τα γεγονότα αυτά και δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ σε όλα τα επίπεδα της υπαλληλικής κλίμακας δεν τρομοκρατούνται και συνεχίζουν να εργάζονται για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών.

Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι κομματικό λάφυρο κανενός Διοικητή και καμίας πολιτικής ηγεσίας που τον εποπτεύει.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.