Quantcast
ΤτΕ: Στο -1,4% η τραπεζική χρηματοδότηση της οικονομίας - enikonomia.gr
share

ΤτΕ: Στο -1,4% η τραπεζική χρηματοδότηση της οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Στο -1,4% διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της οικονομίας, έναντι ρυθμού -1% τον Δεκέμβριο του 2016 σύμφωνα με την ΤτΕ.

Η μηνιαία καθαρή ροή παράλληλα, ήταν αρνητική κατά 1,26 δισ. ευρώ έναντι θετικής ροής 538 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

  • Χρηματοδότηση γενικής κυβέρνησης 

Η μηνιαία καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τη Γενική Κυβέρνηση ήταν αρνητική κατά 374 εκατ. ευρώ έναντι θετικής καθαρής ροής 414 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ παράλληλα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης διαμορφώθηκε στο 0,1% από 1,4% τον προηγούμενο μήνα.

  • Χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε στο -1,6% από -1,4% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν αρνητική κατά 885 εκατ. ευρώ έναντι θετικής καθαρής ροής 124 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

  • Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 643 εκατ. ευρώ έναντι θετικής καθαρής ροής 296 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,4% από 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -0,4% από 0,1% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 451 εκατ. ευρώ έναντι θετικής καθαρής ροής 27 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ανήλθε στο 0,1%, παραμένοντας αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 191 εκατ. ευρώ έναντι θετικής καθαρής ροής 269 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

  • Χρηματοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις, ήταν αρνητική κατά 22 εκατ. ευρώ έναντι αρνητικής καθαρής ροής 15 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -2,0% από -1,9% τον προηγούμενο μήνα.

  • Χρηματοδότηση των ιδιωτών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων

Αρνητική κατά 221 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 157 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -2,8%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.