Quantcast
Eπιμένουν οι δανειστές για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Eπιμένουν οι δανειστές για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

Οι δανειστές επιμένουν (και μένει να φανεί αν θα αποτυπωθεί και στο κείμενο της συμφωνίας) για τα περιβόητα «εναλλακτικά δομικά μέτρα», δηλαδή την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, εφόσον οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε πρώτη φάση ζητούν -και μέλλον θα επιτύχουν- τον σωρευτικό υπολογισμό των ποσοτήτων Η/Ε που βγαίνουν κάθε χρονιά στις δημοπρασίες, ώστε να προστίθενται και οι ποσότητες που διατέθηκαν την περασμένη χρονιά.
Έτσι, για φέτος ζητούν να δημοπρατηθεί συνολικά ποσότητες που αντιστοιχούν στο 20% (δηλαδή και το 8% που διατέθηκε πέρυσι) και όχι το 12% της ετήσιας κατανάλωσης του 2016. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ αντιπροτείνει μικρότερες ποσότητες, ενώ ζητά ο απολογισμός των ΝΟΜΕ να γίνει στα τέλη του έτους και όχι τον Ιούνιο.
Την ίδια ώρα, το ποσοστό της ΔΕΗ στη λιανική αγορά έχει παραμείνει ουσιαστικά σταθερό τους τελευταίους μήνες, περιπλέκοντας περαιτέρω την κατάσταση.
Σημειώνεται, πάντως, ότι σε περίπτωση που τελικώς προχωρήσει το σχέδιο για την πώληση μονάδων, το ενδιαφέρον της αγοράς εκτιμάται ότι θα είναι πολύ μεγάλο (ειδικά για τα Υδροηλεκτρικά), όπως προκύπτει και από τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για νέα πρόταση, σε αυτή την κατεύθυνση, που κατατέθηκε πρόσφατα από ιδιωτικό όμιλο στη ΔΕΗ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.