Quantcast
ΕΣΕΕ: Ισχυρό το πλήγμα στον κλάδο ένδυσης-υπόδυσης στα χρόνια της κρίσης - enikonomia.gr
share

ΕΣΕΕ: Ισχυρό το πλήγμα στον κλάδο ένδυσης-υπόδυσης στα χρόνια της κρίσης

δημοσιεύτηκε:


Κατά  53,1% υποχώρησε ο κύκλος εργασιών στα καταστήματα ένδυσης υπόδησης, από το 2009 έως και το 2017 με βάση την εκτίμηση έρευνας της ΕΣΕΕ που δημοσιοποιήθηκε χθες, όπως επισημαίνει σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Η κατάρρευση των πωλήσεων από τα 1,77 δισ. ευρώ το 2009 στο 1,04 δισ. ευρώ το 2016, είναι η αιτία των δεκάδων χιλιάδων λουκέτων στο λιανεμπόριο, υπογραμμίζει ο ίδιος και επισημαίνει, ακόμη, πως η ιδιαίτερα μεγάλη μεσοσταθμική πτώση -20%, που καταγράφηκε στην έρευνα, σε 8 στα 10 εμπορικά καταστήματα οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι η ΕΣΕΕ εστίασε σε πολύ μικρές και μικρές εμπορικές επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών, τις περισσότερες φορές, πολύ χαμηλότερο εκείνου που παρακολουθεί η ΕΛ.ΣΤΑΤ. βάσει ισολογισμών.

“Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η μείωση του τζίρου το πρώτο δίμηνο του έτους (Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017) σε σύγκριση με πέρυσι, μας παραπέμπει στα ποσοστά μείωσης (-21%) της περιόδου 2012-13. Σε απόλυτα νούμερα οι πωλήσεις κινήθηκαν μεταξύ 830 και 890 εκ. ευρώ και μειώθηκαν κατά περίπου 200 εκ. ευρώ στο συγκεκριμένο κλάδο, που ως γνωστόν, έχει το μεγαλύτερο ποσοστό προτίμησης των καταναλωτών τη περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων” είπε ο κ. Κορκίδης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.