Quantcast
Σαπέν: Απαραίτητο το ΔΝΤ, αλλά δεν μπορεί να ζητάει τα πάντα - enikonomia.gr
share

Σαπέν: Απαραίτητο το ΔΝΤ, αλλά δεν μπορεί να ζητάει τα πάντα

δημοσιεύτηκε:

Στην ανάγκη παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αναφέρθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, σημειώνοντας πάντως πως «δεν μπορεί να ζητάει κανείς τα πάντα σε μια Ελλάδα που έχει καταβάλει πάρα πολλές προσπάθειες».

“Το ΔΝΤ συμμετέχει από το 2010 στο ελληνικό πρόγραμμα, εάν αποχωρήσει θα θιγεί η αξιοπιστία, άρα θα πρέπει να βρεθούν οι απαραίτητες συμφωνίες με το ΔΝΤ. Και εδώ, η Γαλλία δρα ώστε όλοι να επιδείξουν κατανόηση. Δεν μπορεί να ζητάει κανείς τα πάντα σε μια Ελλάδα που έχει καταβάλει πάρα πολλές προσπάθειες” είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα είναι έτοιμη για μια συμφωνία με τους θεσμούς πριν τις 20 Μαρτίου, απάντησε ότι εύχεται, προσθέτοντας ότι η Γαλλία είναι εδώ για να διευκολύνει τα πράγματα για να δείξει στον καθένα και ειδικότερα στους θεσμούς ότι έχει φτάσει ο καιρός να επιτευχθεί συμφωνία.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται, όμως θα πρέπει να το νιώσει ο λαός και για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν οι μεταρρυθμίσεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.