Quantcast
Ενδιαφέρον από 45 επενδυτικά σχήματα για τα υποταμεία του "EquiFund" - enikonomia.gr
share

Ενδιαφέρον από 45 επενδυτικά σχήματα για τα υποταμεία του “EquiFund”

δημοσιεύτηκε:

Σαράντα πέντε επενδυτικά σχήματα δήλωσαν ενδιαφέρον για να αναλάβουν τη διαχείριση των υποταμείων που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών “EquiFund”.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης της αξιολόγησης, που ξεκινάει τον Απρίλιο, η τελική επιλογή για την έναρξη δραστηριοποίησης των πρώτων υποταμείων αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, αναμένεται την Τετάρτη και η παρουσίαση της δράσης “ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ”, που προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ).

Με αφορμή τις δράσεις της κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση δυναμικών και εξωστρεφών μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και για την προαγωγή επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης έκανε την παρακάτω δήλωση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο:

«Η Ελλάδα διαθέτει ένα εξαιρετικά μορφωμένο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, από τα πιο αξιόλογα της Ευρώπης. Νέες και νέους επιστήμονες που λόγω των διαλυτικών πολιτικών της εσωτερικής υποτίμησης και της απαξίωσης της εργασίας που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορούν να βρουν την επαγγελματική αποκατάσταση που τους αξίζει και φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό. Αυτή την πραγματικότητα είμαστε αποφασισμένοι να την αλλάξουμε. Με μία ολοκληρωμένη στρατηγική στηρίζουμε τους νέους επιστήμονες και ερευνητές, ενισχύουμε τη νεανική και νεοφυή επιχειρηματικότητα και προωθούμε τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή και την οικονομία.

Σε στενή συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα υλοποιούμε από το ΕΣΠΑ δράσεις άνω των 330 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ακαδημαϊκής εμπειρίας από κατόχους διδακτορικού, παρέχουμε υποτροφίες σε άπορους φοιτητές, ενώ ενισχύουμε μεταδιδακτορικούς ερευνητές και ενθαρρύνουμε τη δημιουργία ερευνητικών ομάδων. Ταυτόχρονα, δεσμεύσαμε αυξημένους πόρους από το πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων και τη χρηματοδότηση κατά 100% των επιχειρηματικών σχεδίων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακόμη, μέσα από το νέο καινοτόμο Ταμείο EquiFund, χρηματοδοτούμε δυναμικές και εξωστρεφείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης τους. Από την αρχική ιδέα και τη μετατροπή της σε προϊόν η υπηρεσία, μέχρι την ωρίμανση, τη μεγέθυνση και την επέκταση της επιχείρησης σε νέα προϊόντα και αγορές. Δίνουμε έτσι ουσιαστική ώθηση στους κλάδους που η χώρα μας παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Τέλος, μέσα από την εμβληματική δράση του νέου ΕΣΠΑ “Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ” προϋπολογισμού 280 εκατ. ευρώ, που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, χρηματοδοτούμε τη σύμπραξη επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς αλλά και μεμονωμένες επιχειρήσεις ή ομάδες επιχειρήσεων για την προαγωγή επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία.

Το μεγάλο ενδιαφέρον που συνάντησαν αυτά τα προγράμματα, ιδίως της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και του EquiFund, δείχνει ότι η στρατηγική μας φέρνει αποτελέσματα. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες. Με σοβαρό σχεδιασμό, σκληρή δουλειά και παραγωγική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων σε κυβερνητικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό επίπεδο, αντιστρέφουμε το brain drain και κάνουμε υπόθεση των νέων ανθρώπων την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Σημειώνεται ότι η ενημερωτική εκδήλωση για την δράση “ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ”, που προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ), θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και ώρες 10:00- 14:30 στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.