Quantcast
Χρηματοδότηση της α' δόσης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» - enikonomia.gr
share

Χρηματοδότηση της α’ δόσης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

δημοσιεύτηκε:

Εγκρίθηκε η μεταφορά ποσού στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ (ΕΕΤΑΑ) για τη χρηματοδότηση της α’ δόσης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για το χρονικό διάστημα από 01.01.2017-31.12.2017, σύμφωνα με απόφαση την οποία υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η μεταφορά του ποσού των 18 εκατ. ευρώ από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ (ΕΕΤΑΑ) για την κάλυψη της Α΄ δόσης, που αφορά στο 45% του εκτιμώμενου συνολικού ποσού των 40 εκατ. ευρώ που αναλογεί στο ΑΚΑΓΕ για τις υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που παρασχέθηκαν και θα παρασχεθούν για την περίοδο από 01.01.2017-31.12.2017 στους συνταξιούχους των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του Δημοσίου.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, η μεταφορά του ποσού στην ΕΕΤΑΑ ΑΕ θα γίνει από το Λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης-Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών, ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, με έκδοση επιταγής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 της αριθμ. Φ.80000/οικ. 12445/2646/10.8.2012 (Β΄ 2371) Κοινής Απόφασης των υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Οικονομικών «Κανονισμός Οικονομικής Οργάνωσης και Λογιστικής Λειτουργίας του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ)».

Σημειώνεται ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής, δεν προκαλείται δαπάνη εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, διότι η δαπάνη, ύψους 18 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών/Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) οικονομικού έτους 2017. Η προκαλούμενη δαπάνη του ΚΑΕ 2499/β πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι εντός των ορίων του προϋπολογισμού έτους 2017 του ΑΚΑΓΕ, με όριο της δαπάνης, για το 2017, τα 40 εκατ. ευρώ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.