Quantcast
Πάιδας: Είμαστε πάντα υπέρ της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων - enikonomia.gr
share

Πάιδας: Είμαστε πάντα υπέρ της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, Γιάννης Πάιδας διευκρίνισε, με αφορμή δηλώσεις πριν από λίγες ημέρες στον ΣΚΑΙ σχετικά με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, ότι πάντα η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα ήταν υπέρ της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι αυτή η θέση έχει καταγραφεί από το 2003 σε συνέδριο και ουδέποτε άλλαξε.

«Για τη θέση μας αυτή κατηγορηθήκαμε και λοιδορηθήκαμε έκτοτε, σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις των κλάδων του Δημοσίου, όμως παραμείναμε σταθεροί σε αυτό που πιστεύουμε σωστό για τη χώρα», συνέχισε ο κ. Πάιδας και πρόσθεσε ότι:

α) Η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα πιστεύει στην ατομική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

β) Στην επίτευξη των στόχων που κάθε δημόσιος υπάλληλος πρέπει να επιτυγχάνει από τη θέση που υπηρετεί.

γ) Στην άμεση συνεργασία με τους πολίτες και την εξυπηρέτησή τους, ρόλο εξάλλου που έχει ταχτεί να υπηρετεί ως δημόσιος λειτουργός.

δ) Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι κρίνονται ανεπαρκείς να οδηγούνται σε επιμόρφωση και επανεκπαίδευση για να μπορέσουν να επανέλθουν στη θέση που κατείχαν.

ε) Οι επιλογές των στελεχών διοίκησης να γίνονται με εντελώς αξιοκρατικά κριτήρια, με βάση τα προσόντα των υπαλλήλων (τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες, συμπεριφορά προς τους πολίτες) και όχι με την κομματική τους ταυτότητα.

«Η παράταξή μας, ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα και ο πολιτικός μας φορέας Νέα Δημοκρατία, που υπηρετούμε με αγάπη και αφοσίωση, υπήρξαν πρωτοπόροι στο θέμα της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει και ειδικά να το διαστρεβλώσει. Εγγύηση γι’ αυτό αποτελούν οι γραπτές μας θέσεις και πάνω απ’ όλα η συνεχής επιβεβαίωση δια στόματος του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο πιστεύουμε και εμπιστευόμαστε απεριόριστα», επισήμανε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Πάιδας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.