Quantcast
Η απάντηση του ΟΑΕΔ για τη "σκούπα" στα ταμειακά διαθέσιμα - enikonomia.gr
share

Η απάντηση του ΟΑΕΔ για τη “σκούπα” στα ταμειακά διαθέσιμα

δημοσιεύτηκε:

«O ΟΑΕΔ, όπως όλα τα ΝΠΔΔ και οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, υποχρεούται, βάσει του Α.Ν. 1611/50, όπως ισχύει, να μεταφέρει τα πλεονασματικά διαθέσιμα κεφάλαιά του στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Αυτό σημειώνει η διοίκηση του ΟΑΕΔ, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, που αναφέρονται στη διαχείριση των πλεονασματικών διαθέσιμων κεφαλαίων του Οργανισμού, διευκρινίζοντας ότι πλεονασματικά διαθέσιμα κεφάλαια θεωρούνται τα ποσά που περισσεύουν, μετά την κάλυψη των υποχρεώσεων του Οργανισμού, λαμβανομένων υπόψιν και των προβλεπόμενων εσόδων του.

«Με στόχο τη βέλτιστη απόδοση των κεφαλαίων του, ο ΟΑΕΔ μεταφέρει -περιοδικά ή σε τακτά χρονικά διαστήματα- τα πλεονασματικά ποσά σε λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης της ΤτΕ, που προσφέρει πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις από τις Εμπορικές Τράπεζες και τη δυνατότητα της άμεσης εκταμίευσης των ποσών στο ακέραιο, όταν ζητηθούν. Το ύψος του επιτοκίου στον λογαριασμό της Ταμειακής Διαχείρισης στην ΤτΕ, για το Β’ εξάμηνο του 2016, ανήλθε στο 3,1487% και αναμένεται να παραμείνει στα ίδια επίπεδα και το πρώτο εξάμηνο του 2017. Το επιτόκιο καταθέσεων στην Εθνική Τράπεζα, για το πρώτο εξάμηνο του 2017, ανέρχεται στο 1,15%» επισημαίνει.

Ο ΟΑΕΔ ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα ταμειακά διαθέσιμά του, όπως προβλέπεται από τον νόμο, με γνώμονα την ασφαλή και βέλτιστη απόδοση τους, προκειμένου να διατίθενται, μαζί με τα υπόλοιπα έσοδά του, προς όφελος των ανέργων και του κοινωνικού συνόλου.
Χθες ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης είχε καταγγείλει την πρακτική για μεταφορά των διαθεσίμων του ΟΑΕΔ σε ειδικούς λογαριασμούς της ΤτΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.