Quantcast
Εγκρίνεται από τον ΑΔΜΗΕ η επιστροφή 93 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Εγκρίνεται από τον ΑΔΜΗΕ η επιστροφή 93 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

Το ΔΣ του ΑΔΜΗΕ αναμένεται να εγκρίνει και τυπικά την ερχόμενη Πέμπτη την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 93 εκατ. ευρώ (καθαρά), προσφέροντας μία πολύτιμη «ένεση» ρευστότητας στην ΔΕΗ.

Αν και η σχετική απόφαση έχει ληφθεί από πέρυσι, τελικώς τα χρήματα θα εισρεύσουν στα ταμεία της ΔΕΗ μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς, συν τοις άλλοις, έπρεπε να παρέλθει η προθεσμία των 60 ημερών από την Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, που ενέκρινε την απόσχιση, κατά την διάρκεια της οποίας θα μπορούσε να έχουν εγερθεί ενστάσεις πιστωτών κατά της απόσχισης λόγω της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της.
Υπενθυμίζεται ότι τα επόμενα βήματα με τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ περιλαμβάνουν:
1) Πιστοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Ήδη, η ΡΑΕ έχει στείλει από την προηγούμενη εβδομάδα προς τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Κομισιόν (DG Energy) την Πιστοποίηση προς έγκριση.
2) Έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Competition) της εξαγοράς από τους μελλοντικούς μετόχους του ΑΔΜΗΕ (Ελληνικό Δημόσιο και κινεζική State Grid).
3) Εξαγορά μεριδίου 25% στον ΑΔΜΗΕ, που σήμερα κατέχει η ΔΕΗ, από την ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, η οποία ανήκει κατά 100% στο Ελληνικό Δημόσιο.
4) Εξαγορά μεριδίου 24% στον ΑΔΜΗΕ, που σήμερα κατέχει η ΔΕΗ, από την State Grid.
5) Είσοδο της «Ενεργειακή Συμμετοχών» στο Χρηματιστήριο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.