Quantcast
Προκαταβολή σύνταξης για τους ενστόλους - enikonomia.gr
share

Προκαταβολή σύνταξης για τους ενστόλους

δημοσιεύτηκε:

Την  προκαταβολή σύνταξης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που συνταξιοδοτούνται από 13-5-2016 και μετά προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Σύμφωνα με την απόφαση, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, τα οποία αποχωρούν από την Υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης και υπάγονται για τον υπολογισμό της σύνταξης τους στις διατάξεις του ν. 4387/2016, χορηγείται από 1-1-2017 προκαταβολή σύνταξης, με βάση τα στοιχεία του φακέλου που αποστέλλεται από τις οικείες Υπηρεσίες στην αρμόδια Διεύθυνση Κανονισμού Συντάξεων της Γενικής Διεύθυνσης Χορήγησης Συντάξεων Δημοσίου Τομέα.

Η προκαταβολή σύνταξης καταβάλλεται και σε όσα από τα ανωτέρω πρόσωπα αποχωρούν από την Υπηρεσία για λόγους υγείας. Ακόμα. καταβάλλεται αναδρομικά από την επομένη της ημερομηνίας διαγραφής των ανωτέρω προσώπων από το Σώμα στο οποίο υπηρετούσαν. Το ποσό της προκαταβολής σύνταξης συμψηφίζεται με τα ποσά της οριστικής σύνταξης που θα καταβληθούν αναδρομικά κατά την πρώτη καταβολή αυτής. Εάν το ποσό των αναδρομικών της οριστικής σύνταξης δεν επαρκεί για τον κατά τα ανωτέρω συμψηφισμό, το υπόλοιπο προς συμψηφισμό ποσό θα παρακρατηθεί από την καταβαλλόμενη μηνιαία οριστική σύνταξη,

Καταβάλλεται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, η δε πληρωμή της διενεργείται από τον Ενιαίο Φορέα Κύριας Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με την ίδια διαδικασία που προβλέπεται για την πληρωμή από 1-1-2017 των συντάξεων του Δημοσίου.

Επίσης, η προκαταβολή σύνταξης χορηγείται και σε όσα από τα ανωτέρω πρόσωπα έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης πριν από την ισχύ της απόφασης αυτής, η οποία εκκρεμεί στη Γενική Διεύθυνση Χορήγησης Συντάξεων Δημοσίου Τομέα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.