Quantcast
Συνάντηση Φάμελλου με Φούχτελ- Στο επίκεντρο η διαχείριση αποβλήτων - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Φάμελλου με Φούχτελ- Στο επίκεντρο η διαχείριση αποβλήτων

δημοσιεύτηκε:

Η συνεργασία στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης αποβλήτων, αποτέλεσε το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης στο υπουργείο Ενέργειας του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, με τον υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ.

Όπως έκανε γνωστό το ΥΠΕΝ, σκοπός της συνάντησης ήταν η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ εθνικών και τοπικών- αυτοδιοικητικών αρχών και φορέων, στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων. Ειδικότερα, η ανταλλαγή εμπειρίας και η ενημέρωση για καλές πρακτικές διαχείρισης των αποβλήτων στη Γερμανία, ώστε να υποστηριχθούν στην Ελλάδα δράσεις και ενέργειες προώθησης των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της ανακύκλωσης και της ενεργειακής αξιοποίησης των δευτερογενών καυσίμων.

Συζητήθηκαν επίσης οι ευρωπαϊκοί στόχοι μείωσης παραγωγής αποβλήτων, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης και ανάκτησης, σε συνδυασμό με την εκτροπή από την ταφή σε ΧΥΤΑ. Επίσης, αναδείχθηκε και από τις δύο πλευρές ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι σύγχρονες τεχνικές επεξεργασίας.

Σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΝ, συμφωνήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας και η επεξεργασία πιλοτικών προγραμμάτων σε συγκεκριμένους τομείς, όπως εκείνος της διαχείρισης αποβλήτων σε νησιά, σε περιοχές με έντονο το προσφυγικό πρόβλημα, η υποστήριξη ανάλογων έργων και η εξασφάλιση κοινοτικών πόρων για την χρηματοδότησή τους.

Όπως έγινε γνωστό, στην πολυμελή αντιπροσωπεία που συνόδευε τον Γερμανό αξιωματούχο συμμετείχαν δύο έπαρχοι, ο εμπορικός ακόλουθος της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, επιστήμονες και επιχειρηματίες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.