Quantcast
Για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί εντός του 2017 δεσμεύτηκε ο Αποστόλου - enikonomia.gr
share

Για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί εντός του 2017 δεσμεύτηκε ο Αποστόλου

δημοσιεύτηκε:

Εντός του 2017 θα καταργηθεί ο Φόρος που είχε επιβληθεί στο κρασί, καθώς η απόδοση του μέτρου είναι μικρή,δεσμεύτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Mιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πάρει πίσω τον φόρο,τη στιγμή που την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη του οικονομικού επιτελείου τόνιζαν ότι τελικά δεν θα ακυρώσουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης το κρασί που επιβλήθηκε το 2016, στο πλαίσιο της εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων για να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το μέτρο απέτυχε πλήρως καθώς από την επιβολή φόρου 0,20 λεπτά το λίτρο στο κρασί, που αποσκοπούσε να μαζέψει περίπου 55 εκατ. ευρώ,εισπράχθηκαν τελικά μόλις 16 εκατ.ευρώ.Aντίθετα ,προκάλεσε έκρηξη λαθραίας διακίνησης κρασιού, πλαστά τιμολόγια και εικονικές συναλλαγές, καθίζηση του τζίρου, και έφερε αρκετά οινοποιεία στο χείλος της πτώχευσης .

Από τη στιγμή που εφαρμόστηκε επέφερε καίριο πλήγμα στη νομιμότητα της οινικής αγοράς, οδηγώντας σε απελπιστική κατάσταση την πλειοψηφία των οινοποιητικών συνεταιρισμών αλλά και ιδιωτικών οινοποιείων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.