Quantcast
Κοινή διακήρυξη για την κοινωνική οικονομία υπέγραψε η Αντωνοπούλου στην Ισπανία - enikonomia.gr
share

Κοινή διακήρυξη για την κοινωνική οικονομία υπέγραψε η Αντωνοπούλου στην Ισπανία

δημοσιεύτηκε:

Κοινή διακήρυξη για την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνυπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μαζί με ακόμα 11 εκπροσώπους χωρών-μελών της ΕΕ, σε εκδήλωση με τίτλο «Κοινωνική Οικονομία, ένα επιχειρηματικό μοντέλο για το μέλλον της Ευρώπης», που οργάνωσε η ισπανική κυβέρνηση στη Μαδρίτη.

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι η κοινωνική οικονομία, ένα παραγωγικό μοντέλο που βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, κερδίζει ολοένα και περισσότερο το ενεργό ενδιαφέρον των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τη Διακήρυξη της Μαδρίτης επιβεβαιώνεται η σημασία της κοινωνικής οικονομίας για την οικονομία και την ανάπτυξη και προωθείται η επέκτασή της σε περισσότερους τομείς οικονομικής δραστηριότητας», δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου και κατέληξε λέγοντας: «Σήμερα, 2 εκατομμύρια επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, δίνοντας δουλειά – και μάλιστα ποιοτική δουλειά – σε περισσότερα από 14,5 εκατομμύρια ανθρώπους».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η κ. Αντωνοπούλου συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας του Λουξεμβούργου Νίκολας Σμίτ, τον υπουργό Εργασίας της Πορτογαλίας Χοσέ Αντόνιο Βιέρα ντα Σίλβα, τον υφυπουργό Εργασίας της Ιταλίας Λουίτζι Μπόμπα, τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα κοινωνικής οικονομίας της Δημοκρατίας της Σλοβενίας Ταντέζ Σλάπνικ, καθώς και με τη δήμαρχο Μαδρίτης Μανουέλα Κάρμενα, με τους οποίους συζήτησε θέματα προώθησης της απασχόλησης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, αύριο η κ. Αντωνοπούλου θα συναντηθεί με την υπουργό Εργασίας της Ισπανίας Φατίμα Μπανέζ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.