Quantcast
Κοντά στα 300 εκατ.ευρώ οι επενδύσεις του ΟΛΠ την επόμενη πενταετία - enikonomia.gr
share

Κοντά στα 300 εκατ.ευρώ οι επενδύσεις του ΟΛΠ την επόμενη πενταετία

δημοσιεύτηκε:

Κοντά στα 300 εκατ. ευρώ θα κινηθεί το ύψος των επενδύσεων που θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς την επόμενη πενταετία προκειμένου να αναβαθμίσει την υφιστάμενη υποδομή του και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του στον κερδοφόρο κλάδο κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου.

Τα επενδυτικά σχέδια παρουσιάστηκαν από την κα Θεοδώρα Ρήγα, Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού και Μάρκετινγκ του ΟΛΠ κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ημέρας του 4ου Posidonia Sea Tourism Forum.

Μεγάλος μέρος αυτής της επένδυσης θα υποστηρίξει τον τομέα κρουαζιέρας της Ελλάδας, καθώς περιλαμβάνει την επέκταση του νότιου λιμένα με χωρητικότητα για τέσσερις νέες θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων, άνω των 400 μέτρων, που προορίζονται για πλοία νέας γενιάς.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν, επίσης, την ανέγερση ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων, εστιατορίων και άλλων βοηθητικών υπηρεσιών, που αποσκοπούν στο να καθιερώσουν το λιμάνι του Πειραιά ως κεντρικό λιμάνι κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι προγραμματισμένες βελτιώσεις στις υποδομές θα ωφελήσουν συνολικά τον κλάδο της κρουαζιέρας, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία εξυπηρέτησης στις εταιρείες κρουαζιέρας καθώς και βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία των επιβατών τους», δήλωσε η κ. Ρήγα. «Νέες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για τις εταιρείες κρουαζιέρας και τους επιβάτες τους βρίσκονται στον πυρήνα του οράματος του ΟΛΠ για την προβολή ενός ολοκληρωμένου πακέτου στην κινεζική αγορά, προωθώντας έτσι την αύξηση τουριστών από την Άπω Ανατολή», κατέληξε η ίδια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.