Quantcast
Τη δημοσίευση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους περιμένει η ΚΕΔΕ - enikonomia.gr
share

Τη δημοσίευση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους περιμένει η ΚΕΔΕ

δημοσιεύτηκε:

Tη δημοσίευση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους αναμένει η ΚΕΔΕ, προκειμένου να διευκρινιστεί και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι δήμοι επί του θέματος. Το θέμα απασχόλησε προ ημερησίας τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης , τόνισε ότι το θέμα των συμβασιούχων δεν προσφέρεται για οποιαδήποτε πολιτική εκμετάλλευση και ζήτησε « νομοθετική λύση τέτοια ώστε να μπορούν να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στη θέση τους μέχρι τη λήξη των συμβάσεων αφενός και αφετέρου, να καταστεί δυνατή η καταβολή των δεδουλευμένων τους» . Ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ, Πάνος Ζυγούρης, ενημέρωσε ότι οι δήμοι που έχουν προχωρήσει σε διαπιστωτικές πράξεις δεν μπορούν να προχωρήσουν σε λύση των συμβάσεων, διότι ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί η σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη νομιμότητα ή όχι της παράτασης των συμβάσεων.

Επίσης με τη δημοσίευση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το Α΄ Κλιμάκιο θα αποφανθεί για το τί οφείλουν να πράξουν οι δήμοι προκειμένου να συμμορφωθούν με την απόφαση. Μέχρι τότε, είπε , οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι θα πρέπει να πληρώνονται κανονικά, εκτός αν οι επίτροποι έχουν μπλοκάρει τα εντάλματα. Τέλος , στο ερώτημα αν υφίσταται θέμα καταλογισμού ευθυνών στους αιρετούς ή αν θα τους επιδικαστεί το κόστος των συμβάσεων που παρέτειναν, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ, ανάφερε ότι οι αιρετοί ενήργησαν με βάση διάταξη νόμου και σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών, που ορίζανε να προχωρήσει η ανανέωση των συμβάσεων. Κατά συνέπεια ούτε θα δικαστούν ούτε θα επιδικαστούν ποσά γιατί συντρέχει η συγγνωστή νομική πλάνη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.