Quantcast
Καραβίας: Παρά τα εμπόδια η θετική κατάληξη της β' αξιολόγησης έχει δρομολογηθεί - enikonomia.gr
share

Καραβίας: Παρά τα εμπόδια η θετική κατάληξη της β’ αξιολόγησης έχει δρομολογηθεί

δημοσιεύτηκε:

«Ολοκληρώνεται ο κύκλος της δεύτερης αξιολόγησης, που υπήρξε μακρύς και επίπονος. Υπάρχουν, βέβαια, κάποια εμπόδια της τελευταίας στιγμής, αλλά όλοι έχουν επίσημα και δημόσια αναγνωρίσει πως η Ελλάδα έπραξε όσα της αναλογούσαν και δεν αμφιβάλλουμε πως η θετική κατάληξη έχει δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, μιλώντας σε φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στη Χερσόνησο της Κρήτης, στο πλαίσιο της διεθνούς επιχειρηματικής αποστολής «Go In Crete» που διοργανώνει η Eurobank στο νησί, στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικών αποστολών «Go International».

«Η συμφωνία δεν είναι μόνον τα μέτρα που τη συνοδεύουν. Είναι επίσης οι προοπτικές που ανοίγει – προοπτικές σταθεροποίησης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, άρσης των αβεβαιοτήτων -, ώστε να εγκαινιαστεί μια φάση σταδιακής ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών, ενίσχυσης της εγχώριας και ξένης επενδυτικής δραστηριότητας και εισόδου της χώρας στον ανοδικό κύκλο, τον κύκλο της μακροπρόθεσμα βιώσιμης ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Καραβίας. Παράλληλα δε, επισήμανε πως «παρά το δύσκολο πρώτο τρίμηνο, η αγορά με την άνοδο του χρηματιστηρίου και τη μείωση των αποδόσεων των ομολόγων προεξοφλεί τις θετικές προσδοκίες».

«Πιστεύω πως από εδώ και πέρα, η δυναμική θα είναι θετική, με προϋπόθεση μεταξύ των άλλων, την επιτάχυνση των προγραμματισμένων ιδιωτικοποιήσεων, οι οποίες κατά τη γνώμη μας θα δράσουν ως καταλύτης για ευρύτερες επενδύσεις στη χώρα, αλλά και την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Και, σε κάθε περίπτωση, η φετινή χρονιά θα είναι η πρώτη εδώ και μια οκταετία ύφεσης ή στασιμότητας, κατά την οποία θα έχουμε ουσιαστική ανάπτυξη – χαμηλότερη από εκείνην που προσδοκούσαμε, και θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει, αλλά πάντως έστω και τώρα θα δούμε ανάπτυξη», ανέφερε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Καραβίας.

«Η Κρήτη που φιλοξενεί φέτος τη διοργάνωση “Go In Crete”, έχει μια ολοκληρωμένη οικονομία με τεράστιες δυνατότητες και πιστεύουμε ότι θα πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη. Περιμένουμε η οικονομία της να τρέχει με τους πιο γρήγορους ρυθμούς και θα γεννηθούν πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις και νέα σχέδια για τους εξαγωγείς, για τον τουρισμό, στον αγροτικό τομέα αλλά και σε όλους τους κλάδους. Το πρόγραμμα “Go International” είναι η κεντρική μας δράση για τη στήριξη των Ελλήνων εξαγωγέων στις διεθνείς αγορές. Έχουμε ένα ισχυρό διεθνές δίκτυο, έχουμε κορυφαίους συνεργάτες, όπως η ισπανική τράπεζα Santander και τα θέτουμε στην υπηρεσία των πελατών μας. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και να στηρίξουμε τους πελάτες μας, ώστε να υλοποιήσουν τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς τους και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιουργεί η επιστροφή στην ανάπτυξη» τόνισε ο κ. Καραβίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.