Quantcast
Συνάντηση Σκουρλέτη με εργαζομένους των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Σκουρλέτη με εργαζομένους των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

δημοσιεύτηκε:

Με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Εμμανουέλα Μαθιουδάκη και με μέλη του ΔΣ συναντήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που τους απασχολούν, ειδικότερα στα θέματα καθυστέρησης πληρωμών και στην επισφαλή εργασιακή σχέση τους με συμβάσεις που ανανεώνονται διαρκώς. Διατύπωσαν επίσης, τις θέσεις τους για τη λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και τα οφέλη από τη διεύρυνση των δομών, προκειμένου να λειτουργεί τουλάχιστον μία δομή ανά Δήμο.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι το υπουργείο θα συμβάλλει, στο πλαίσιο της συναρμοδιότητας με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στη συζήτηση για την προοπτική ενίσχυσης των δομών φροντίδας ηλικιωμένων.

Αναφορικά με την εργασιακή σχέση των εργαζομένων στις δομές, ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την πρόθεση της κυβέρνησης να εργαστεί για μια συνολική και οριστική λύση, σύννομη με το ελληνικό Σύνταγμα, αλλά και με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.