Quantcast
Περιορίζεται η ύφεση στον μεταποιητικό τομέα - enikonomia.gr
share

Περιορίζεται η ύφεση στον μεταποιητικό τομέα

δημοσιεύτηκε:

Περιορίζεται η ύφεση στον μεταποιητικό τομέα τον Μάιο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, επισημαίνει η Markit στην έκθεσή της στην οποία καταγράφει τη διαμόρφωση του κλαδικού δείκτη PMI στο 49,6 το Μάιο.

Παρά τον χαμηλότερο όγκο εργασιών, οι εταιρείες προσέλαβαν επιπλέον προσωπικό για πρώτη φορά σε διάστημα έξι μηνών. Εν τω μεταξύ, οι επιχειρήσεις μείωσαν τις μέσες τιμές πώλησης, παρά την περαιτέρω αισθητή άνοδο στο κόστος εισροών.

Η αισιοδοξία σχετικά με τη μελλοντική αύξηση της παραγωγής παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της IHS Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers’ Index® – PMI®) – ένας σύνθετος δείκτης που έχει σχεδιαστεί για να μετρά την απόδοση της μεταποιητικής οικονομίας– υπέδειξε συρρίκνωση κατά τη διάρκεια του Μαΐου, υποχωρώντας κάτω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50.0 μονάδων. Η πρόσφατη τιμή των 49.6 μονάδων του Μαΐου, υψηλότερη από τις 48.2 μονάδες του Απριλίου, υπέδειξε την ένατη συνεχόμενη επιδείνωση των συνθηκών του ελληνικού μεταποιητικού τομέα.

Παρόλ’ αυτά, ο ρυθμός μείωσης εξασθένησε για δεύτερο συνεχή μήνα και ήταν σε γενικές γραμμές οριακός

Οι Έλληνες κατασκευαστές περιόρισαν την παραγωγή τους για ένατη συνεχή φορά σε ισάριθμους μήνες στη διάρκεια του Μαΐου, ως αποτέλεσμα της περαιτέρω μείωσης της ζήτησης από την πλευρά των πελατών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.