Quantcast
Χαιρετίζει την "καλή συμφωνία" Ελλάδας- πιστωτών ο Μακρόν - enikonomia.gr
share

Χαιρετίζει την “καλή συμφωνία” Ελλάδας- πιστωτών ο Μακρόν

δημοσιεύτηκε:

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε την
“καλή συμφωνία” που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και στους
πιστωτές της.
Έτσι, αποφεύγεται μια νέα κρίση στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας πως η συμφωνία αυτή “δεν είναι οριστική”.

“Ήταν σημαντικό να έχουμε αυτή τη συμφωνία, σε αυτό το στάδιο, για να έχουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις και να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις που μόλις εκπλήρωσε και που ήταν δύσκολες μεταρρυθμίσεις”, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι στο Ελιζέ.

“Πολλές τεχνικές προτάσεις έχουν γίνει στη διάρκεια αυτών των εβδομάδων των συζητήσεων. Η Γαλλία έχει κάνει προτάσεις”, αλλά “πρέπει με όλους τους τρόπους μέσα στους επόμενους μήνες, να επανέλθουμε στο θέμα της Ελλάδας. Και αναπόφευκτα οι λύσεις που η Γαλλία μπόρεσε να προτείνει για να προχωρήσουμε θα επανέλθουν”, είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σημειώνεται πως ορισμένα στοιχεία της γαλλικής πρότασης και ειδικά εκείνα που συνδέουν την αποπληρωμή του χρέους με την ανάπτυξη, έγιναν δεκτά από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στo Eurogroup της Πέμπτης.

Ραχόι: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Ο Ισπανός πρωθυπουργός χαιρέτισε από την πλευρά του “μια πολύ θετική συμφωνία”. “Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Πιστεύω πως έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, ότι εργάζεται καλά”, είπε ο Ραχόι.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.