Quantcast
Σε ιδιώτες τα «φιλέτα» των ταμείων - enikonomia.gr
share

Σε ιδιώτες τα «φιλέτα» των ταμείων

δημοσιεύτηκε:

Των Αργ. Μαυρούλη & Ε. Οικονομάκη


Στην αξιοποίηση 24 εμβληματικών ακινήτων στην καρδιά της Αθήνας προχωρά η κυβέρνηση, με στόχο αφενός να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα ασφαλιστικά ταμεία και αφετέρου να προωθηθεί η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας. Το όφελος σε βάθος χρόνου για το Δημόσιο θα ανέλθει σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, εάν υπολογίσει κάποιος ότι από την εκμετάλλευση ενός μόνο ακινήτου το ετήσιο μίσθωμα μπορεί να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προχωρούν άμεσα στην εκμετάλλευση της τεράστιας προίκας των ταμείων που παρέμενε αναξιοποίητη για περισσότερο από 15 χρόνια, ομαδοποιώντας τα ακίνητα σε πέντε γεωγραφικές ενότητες στο ιστορικό τρίγωνο της πρωτεύουσας.



Προς αυτήν την κατεύθυνση αρχές του επόμενου έτους θα προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ενώ τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Εργασίας θα απευθύνει δημόσια πρόσκληση προς όλους τους φορείς του Δημοσίου για χρήση 120 ακινήτων ιδιοκτησίας του στην Αθήνα.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θα επιδιώξει να βάλει στον «πάγο» την απαίτηση των δανειστών, κυρίως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, να περάσουν τα ακίνητα των ταμείων στο ΤΑΙΠΕΔ για να πουληθούν.

Πατήστε εδώκαι διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.