Quantcast
Παπαδημούλης: Η Ελλάδα δικαιούται διαφορετικής μεταχείρισης και χρηματοδότησης - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: Η Ελλάδα δικαιούται διαφορετικής μεταχείρισης και χρηματοδότησης

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα δικαιούται διαφορετικής μεταχείρισης και χρηματοδότησης στο “Ορίζοντας 2020″» επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Με αφορμή την ψηφοφορία της «Αξιολόγησης της εφαρμογής του Ορίζοντα 2020» στην Ολομέλεια του Στρασβούργου τον Ιούνιο ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Κομισιόν.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη «η αναπροσαρμογή του προγράμματος Ορίζοντας 2020 τροποποιεί σημαντικά την ιδιότητα χρηματοδότησης χωρών όπως η Ελλάδα», συνεπώς ρωτά την Κομισιόν «εάν και πότε σκοπεύει να προχωρήσει σε αυτή την αναπροσαρμογή».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «η Ελλάδα σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της “Έκθεσης Προόδου Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας 2016” παρουσιάζει επιδόσεις χαμηλότερες του 70% στην ΕΕ-28 και συνεπώς δικαιούται διαφορετικής μεταχείρισης και χρηματοδότησης».

Το «Ορίζοντας 2020» είναι το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ, που στηρίζει την έρευνα και την καινοτομία ως κεντρικούς μοχλούς για την έξυπνη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.