Quantcast
Θα πληρώνουμε τις πλαστικές σακούλες στα σούπερ μάρκετ από το 2018 - enikonomia.gr
share

Θα πληρώνουμε τις πλαστικές σακούλες στα σούπερ μάρκετ από το 2018

δημοσιεύτηκε:

Ειδικό τέλος τριών λεπτών θα καταβάλλουν από την Πρωτοχρονιά 2018 για κάθε πλαστική σακούλα οι καταναλωτές, τέλος που όμως θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον στα έξι λεπτά.

Tο μέτρο θα καλύπτει τα σούπερ μάρκετ και το σύνολο της λιανικής πώλησης, εξαιρουμένων των περιπτέρων και των λαϊκών αγορών.

Σε δηλώσεις του χθες ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα δημοσιευθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον περιορισμό της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Όπως διευκρίνισε, έχει επιτευχθεί συμφωνία με τον χώρο της παραγωγής πλαστικών, αλλά και με τον χώρο της εμπορίας -τα σούπερ μάρκετ και όλη τη λιανική πώληση- και «θα υπάρξει δημοσιευμένη στο ΦΕΚ μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο η απόφασή μας για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικής σακούλας».

«Την 1η Ιανουαρίου 2018 θα εφαρμοστεί η εισαγωγή ενός ειδικού ανταποδοτικού τέλους στην πλαστική σακούλα, το οποίο ουσιαστικά ο καταναλωτής θα το καταβάλλει στα σούπερ μάρκετ ή όπου αγοράζει προϊόντα, εκτός από περίπτερα και λαϊκές, και θα επιστρέφει αυτό στην κοινωνία με σακούλες επαναχρησιμοποιήσιμες, πολλαπλών χρήσεων, τις οποίες θα μοιράζουμε μέσα από τον οργανισμό ανακύκλωσης και τους Δήμους», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι αυτό θα εφαρμοστεί για τρία χρόνια, ξεκινώντας τον πρώτο χρόνο με τέλος της τάξης των τριών λεπτών ανά τεμάχιο, το οποίο στη συνέχεια θα διπλασιαστεί, τουλάχιστον».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.