Quantcast
Πατούλης: Οι δήμοι πρέπει να έχουν τα δικά τους χρήματα - enikonomia.gr
share

Πατούλης: Οι δήμοι πρέπει να έχουν τα δικά τους χρήματα

δημοσιεύτηκε:

«Με τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ είναι πολλά περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, από τα λίγα με τα οποία διαφωνούμε» τονίζει σε σημερινή δήλωσή του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τα όσα ανέφερε το πρωί ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ενωμένη η Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού, θα δώσουμε τον αγώνα για να γίνει πράξη μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους» υπογραμμίζει ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας την ανάγκη ύπαρξης ενός ξεκάθαρου πλαισίου στη Δημόσια Διοίκηση και Αποκέντρωση, χωρίς επικαλύψεις αρμοδιοτήτων και «που να ορίζει ποιος κάνει, τι κάνει, πώς το κάνει».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ «χαιρετά» την επιβεβαίωση από τον κ. Αγοραστό της αποφασιστικότητάς του «να συγκρουστεί με τους ανθρώπους που επιδιώκουν να διαιρέσουν την Αυτοδιοίκηση» και τους οποίους αναφέρει, “όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι καθώς και σε ποιες θέσεις ευθύνης στο Κεντρικό Κράτος υπηρετούν.

” Ο κ. Πατούλης διαβεβαιώνει ότι “σε αυτό τον αγώνα θα είμαστε σύμμαχοι μέχρι τέλους”. Παράλληλα επαναλαμβάνει την πάγια, όπως αναφέρει, θέση των δήμων ότι εκείνοι “πρέπει να έχουν τα δικά τους χρήματα, στο πλαίσιο εφαρμογής μιας φορολογικής αποκέντρωσης, τα οποία να τα διαχειρίζονται λογοδοτώντας στους πολίτες απευθείας, κι όχι στον κάθε Υπουργό ή Περιφερειάρχη”.

Επίσης ότι η διαχείριση των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων θα πρέπει να είναι και υπόθεση των Δήμων. Δεν “μπορούμε να αποδεχθούμε τη λογική διαχείρισης χρημάτων από κάποιες, όχι όλες, περιφέρειες, με γραφειοκρατικές διαδικασίες, χειρότερες από αυτές του Κεντρικού Κράτους” τονίζει και καταγγέλλει “τη λογική κάποιων λίγων περιφερειαρχών, να διαχειρίζονται τα χρήματά μας με ψηφοθηρικούς λόγους, χωρίς να λογοδοτούν. Να χρηματοδοτούν έργα χωρίς επαρκείς μελέτες ή να χρηματοδοτούν τις δράσεις συλλόγων και σωματείων αμφίβολης προσφοράς”. Και καταλήγει αναφέροντας, “πιστεύουμε ότι δεν τιμά κανέναν Περιφερειάρχη η πρακτική κάποιου συναδέλφου τους να επιχαίρει με την έκδοση δελτίων Τύπου, για το γεγονός ότι μοίρασε σάντουιτς και νερά στους πυροσβέστες που έδιναν μάχη με τις φλόγες. Όταν θα μπορούσε να έχει αξιοποιήσει τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που διαχειρίζεται με έναν σοβαρό σχεδιασμό, ενισχύοντας τον εξοπλισμό των Δήμων με σύγχρονα μέσα, για την αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας. Οι περιφερειάρχες στα δικά μας μάτια δεν είναι “καντινιέρηδες”, όπως θέλουν κάποιοι να τους μετατρέψουν” τονίζει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.