Quantcast
Συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου με "μενού" τις επενδύσεις - enikonomia.gr
share

Συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου με “μενού” τις επενδύσεις

δημοσιεύτηκε:

Τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ υποδέχτηκε σήμερα το πρωί, στο γραφείο του στη Ρόδο, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Το θέμα που κυριάρχησε στη διάρκεια της συνάντησης, ήταν αυτό της οικονομικής συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τις ΗΠΑ και ειδικότερα το θέμα των επενδύσεων, με στόχο την ανάπτυξη και την τόνωση της οικονομίας της περιοχής.

Μετά τη συνάντηση εργασίας, ο Αμερικανός πρέσβης και ο περιφερειάρχης, σε μια συμβολικού χαρακτήρα κίνηση, επισκέφθηκαν μαζί τον χώρο του Golf Αφάντου, όπου σχεδιάζεται επένδυση ελληνοαμερικανικών συμφερόντων, όπου τους υποδέχθηκε ο Μάικ Αγγελιάδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας που πρόκειται να υλοποιήσει την εν λόγω επένδυση για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Αμερικανός πρέσβης προέβησαν σε δηλώσεις.

Ο κ. Χατζημάρκος, αφού εξέφρασε τη χαρά του που υποδέχθηκε στη Ρόδο «τον εκπρόσωπο μιας σπουδαίας και συμμάχου χώρας» αλλά και έναν άνθρωπο «που στο μικρό χρονικό διάστημα της παρουσίας του, έχει αποδείξει ότι είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής της πατρίδας μας», αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών που «συνεχίζουν να σφυρηλατούνται και να ενδυναμώνονται και στις μέρες μας».

«Μοιραζόμαστε κοινές αξίες για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία , το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και την Ειρήνη. Σε μια γειτονιά στην οποία η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας με ισχυρή γεωπολιτική σημασία» ανέφερε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και συμπλήρωσε:

«Παράλληλα, και αυτό αφορά και στα νησιά του Αιγαίου, η πατρίδα μας χρειάζεται να προσελκύσει εκείνες τις αναγκαίες επενδύσεις, που θα της επιτρέψουν να επιτελεί τον διεθνή της ρόλο, να μπει σε πορεία προόδου και να δημιουργήσει συνθήκες ευημερίας ξανά για τους πολίτες της».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε επίσης χαρά που βρίσκεται για πρώτη φορά στο νησί, ενώ αναφέρθηκε και στη θερμή υποδοχή που επεφύλαξε ο περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του στην αποστολή της αμερικανικής πρεσβείας.

«Βρίσκομαι εδώ και με την ευκαιρία της άφιξης του αμερικανικού πλοίου Carter Hall που βρίσκεται στο λιμάνι της Ρόδου και το οποίο είναι ένα σύμβολο της συνεργασίας και της συμμαχίας των δύο χωρών μας και της δέσμευσής μας να διατηρήσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια σε αυτήν την πάρα πολύ σημαντική περιοχή του κόσμου», σημείωσε ο Τζέφρι Πάιατ.

«Είχαμε μια παρά πολύ ενθαρρυντική συζήτηση με τον κ. περιφερειάρχη, σχετικά με τις σκέψεις και με την δέσμευσή του να υποστηρίξει επενδύσεις στην περιοχή, προκειμένου να τονωθεί και η περιοχή και η οικονομία της χώρας γενικότερα.

Μιλήσαμε για την επίσκεψή μου πριν από λίγες εβδομάδες στο νησί της Σύρου και για το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει Αμερικανοί επενδυτές για τον εκσυγχρονισμό των ναυπηγείων εκεί, καθώς και για το ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών να επενδύσουν και στον τομέα του τουρισμού στην περιοχή», προσέθεσε ο Αμερικανός πρέπσωης και κατέληξε λέγοντας:

«Αυτή είναι μια ιδιαιτέρως σημαντική περιοχή της χώρας, κυρίως σε σχέση με την επαφή και την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων της Ελλάδας και της Αμερικής. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανών που κάθε χρόνο επισκέπτονται τα νησιά της περιοχής, όπως τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο.

Η δικιά μου η δέσμευση είναι να συνεργαστώ με τον κ. περιφερειάρχη, προκείμενου να μπορέσουμε να αναπτύξουμε την οικονομία της περιοχής, αλλά και να εμβαθύνουμε και να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Οφείλω να πω ότι τα μηνύματα από τον κ. περιφερειάρχη ήταν σήμερα πολύ ενθαρρυντικά».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.