Quantcast
Συνάντηση Βερναρδάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης- Τι συζήτησαν - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Βερναρδάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης- Τι συζήτησαν

δημοσιεύτηκε:

Η προώθηση των θεμάτων που αφορούν στην Περιφέρεια Κρήτης μέσα από ένα ενιαίο σχέδιο ανάπτυξης και με τη συνεργασία των φορέων του νησιού αποτελεί βασική επιλογή της κυβέρνησης, όπως επεσήμανε σήμερα από το Ηράκλειο ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ενόψει των προετοιμασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βερναρδάκης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Η κατασκευή του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα αλλά και η προώθηση άλλων μεγάλων αναπτυξιακών έργων στο νησί βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης.

Ο κ. Βερναρδάκης χαρακτήρισε τον ΒΟΑΚ ως έργο πρώτης προτεραιότητας που, όπως είπε, πρέπει να φτάσει μέχρι την Σητεία. Επίσης αναφέρθηκε στην προώθηση των άλλων μεγάλων έργων τονίζοντας, ότι, η κυβέρνηση δεν στοχεύει σε εξαγγελίες αλλά στην προώθηση των θεμάτων μέσα από ένα ενιαίο σχέδιο Ανάπτυξης, έχοντας την συνεργασία της Περιφέρειας και των φορέων.

Παράλληλα επισήμανε, ότι η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στα αναπτυξιακά – Περιφερειακά Συνέδρια και στο συνέδριο στην Κρήτη.

Ο ΒΟΑΚ, από την Κίσαμο μέχρι την Σητεία, που όπως τόνισε ο κ. Αρναουτάκης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και η προώθηση όλων των μεγάλων έργων τα οποία θα δώσουν ανάπτυξη και θα αναβαθμίσουν την ζωή των πολιτών του νησιού, τέθηκαν από τον Περιφερειάρχη στον υπουργό Επικράτειας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και διαδικαστικά θέματα που αφορούν στην προετοιμασία αλλά και τη θεματολογία του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στη συνάντηση στην Περιφέρεια συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Μανόλης Θραψανιώτης καθώς και ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Επικρατείας Ηλίας Γιωργαντάς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.