Quantcast
Ο Λεβέντης για τον Τσακαλώτο: Θέλει να φύγει γιατί βλέπει τέταρτο μνημόνιο - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ο Λεβέντης για τον Τσακαλώτο: Θέλει να φύγει γιατί βλέπει τέταρτο μνημόνιο – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Ο κ. Τσακαλώτος θέλει να φύγει από την κυβέρνηση γιατί αισθάνεται ότι εντός του 2018 , αν μείνει η κυβέρνηση θα έχουμε 4ο μνημόνιο” δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του “Ε”.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αλλά μια οικουμενική κυβέρνηση με τεχνοκράτες και τόνισε ότι ο κ. Τσακαλώτος “θέλει να δραπετεύσει γιατί βλέπει 4ο μνημόνιο”. “Είναι σαφές, δεν συνεργάζεται. Ο Τσακαλώτος θέλει να φύγει για να γλιτώσει” είπε ο κ. Λεβέντης, επικαλούμενος και δημοσιεύματα.

Σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, έκανε λόγο για ανεύθυνες υποσχέσεις όσον αφορά στη μείωση φόρων και επεσήμανε ότι “για μειώσεις κάτι έστω και ένα ευρώ, πρέπει να βρεις ισοδύναμο”.



“Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, όπως ο πρωθυπουργός πριν από μια εβδομάδα, έτσι και ο κ. Μητσοτάκης έταξε και υποσχέθηκε στον κόσμο καλύτερες ημέρες. Υποσχέθηκε σε όλους, ότι θα μειώσει την φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ, δεν είπε όμως από που θα βρει τα ισοδύναμα. Τα κόμματα στην Ελλάδα είναι παντελώς ανεύθυνα και διεφθαρμένα, κοιτάζουν πως θα πάρουν την ψήφο των πολιτών, τέτοια κόμματα πρέπει να πάνε στην άκρη να σβήσουν. Όλα αυτά που τάζουν δεν μπορούν να υλοποιηθούν είναι ανέφικτα. Δεν μπορούν να τα εγγυηθούν, δεν μπορούν να δεσμευτούν. Να πουν θα κάνω ότι καλύτερα μπορώ για το λαό μου, αλλά δεν σκέφτονται την χώρα τους παρά μόνο την καρέκλα τους. Το πολιτικό σκηνικό χρειάζεται να αλλάξει ως προς την ειλικρίνεια, όχι άλλα ψέματα. Και για τον λόγο αυτό ζητώ οικουμενική κυβέρνηση, διότι αυτοί, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανεύθυνοι. Πρέπει να μειωθεί η φορολογία, όμως για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουν επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για επενδύσεις, γιατί το κόμμα του πριν από 2 χρόνια δεν έφερε μια επένδυση. Πριν από δυο χρόνια απέτυχαν, γιατί θα πετύχουν τώρα, δεν τους εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός. Αυτά που τάζει ο κ. Μητσοτάκης είναι 2 δις από που θα βρει τα ισοδύναμα, αυτό δεν το είπε μόνο λόγια, λόγια. Προκειμένου να πάρουν την ψήφο λένε ψέματα. Και για τον πρωθυπουργό και για τον κ Μητσοτάκη,δεν δίνει ο λαός ούτε μια δεκάρα εμπιστοσύνης”, είπε.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά,ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε “ότι με τα ίδια άτομα δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο”, ενώ σημείωσε ότι δεν βλέπει αυτοδυναμία της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν, αλλά μια “κυβέρνηση συνεργασίας με την κ. Γεννηματά,αν αυτή εκλεγεί αρχηγός της νέας κεντροαριστεράς”.

Για την επένδυση στις Σκουριές,ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι πρέπει να ελεγχθούν όλα να έρθουν τα στοιχεία στην ολομέλεια της Βουλής.Αν η εταιρία έχει σκιές να μην δοθούν οι άδειες, αλλά δεν πρέπει να διώχνουμε χωρίς λόγο επενδυτές και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να λένε “νικήσαμε δεν θα προχωρήσει η επένδυση”.
Για την ρύπανση στο Σαρωνικό, τόνισε ότι “το θέμα πρέπει να συζητηθεί στην Ολομέλεια και να αποδοθούν ευθύνες”.Όσον αφορά την παραίτηση Κουρουμπλή που ζητά η Αξιωματική Αντιπολίτευση είπε ” δηλαδή αν έρθει άλλος υπουργός θα καθαρίσει καλύτερα τις ακτές;”. Το θέμα είναι, τόνισε ο κ. Λεβέντης να γίνει γρήγορα η απορρύπανση και να μην υπάρξει άλλη διαρροή από το βυθισμένο καράβι,γιατί τότε θα πρόκειται για έγκλημα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.