Quantcast
H δήλωση του Βρούτση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα Ταμεία - enikonomia.gr
share

H δήλωση του Βρούτση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα Ταμεία

δημοσιεύτηκε:

“Η 3η αξιολόγηση μπορεί μέχρι τώρα να μην περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα, όμως περιέχει θεσμικές αλλαγές, όπως ο συνδικαλιστικός νόμος και το 50+1 για την κήρυξη της απεργίας” είπε ο τομεάρχης Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης σημειώνοντας ότι,”η 1η και η 2η αξιολόγηση έκλεισαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και βαρύ τίμημα για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους”.

Όσον αφορά στο θέμα με τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ο κ. Βρούτσης ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι,”η τελευταία έκθεση του ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), αποκάλυψε την τραγική εικόνα στις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία” και τονίζει ότι “η ρύθμιση για τις 120 δόσεις έχει ήδη καθυστερήσει”.

Ερωτηθείς εάν “η ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης ανοίγει το δρόμο για έξοδο από τα μνημόνια” ο τομεάρχης Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ είπε ότι “ακόμα και αν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται το σκληρό και με επώδυνα μέτρα του 4ου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”.

Για το αν η ΝΔ προσανατολίζεται να ψηφίσει το “κοινωνικό μέρισμα των 1.000 ευρώ που θα δώσει και φέτος η κυβέρνηση” ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι “η ΝΔ ήταν η πρώτη που έδωσε το κοινωνικό μέρισμα το 2014 στοχευμένα και με εισοδηματικά κριτήρια” και υποστηρίζει ότι η φετινή καταβολή θα πρέπει να έχει διπλή στόχευση: “Να κατευθυνθεί στους μακροχρόνια άνεργους και να έλθει μέσα από την οριζόντια μείωση -για όλους τους Έλληνες- του ΕΝΦΙΑ”.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.