Quantcast
Συμφωνία συνεργασίας του ΣΕΒ με τον Σύνδεσμο Ρώσων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών - enikonomia.gr
share

Συμφωνία συνεργασίας του ΣΕΒ με τον Σύνδεσμο Ρώσων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών

δημοσιεύτηκε:

Συμφωνία συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Ρώσων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (RSPP) για τη διευκόλυνση των επαφών μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών υπέγραψε ο ΣΕΒ.

Η συνεργασία υπεγράφη σήμερα σε επίσημη τελετή στη Μόσχα από τον Γ. Ξηρογιάννη, διευθυντή Βιομηχανίας, Αναπτυξιακών Πολιτικών και Δικτύων και τον Κ.Goncharov, μέλος του ΔΣ του RSPP, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσία, Α. Φρυγανά και του επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Α. Καραπέτσα.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει και τη μεταφορά και διαβούλευση προβλημάτων των επιχειρήσεων, στις δημόσιες διοικήσεις των χωρών σε θέματα όπως οι τελωνειακές διαδικασίες, καθυστερήσεις και γραφειοκρατία, μεταφορές προϊόντων, κ.λπ., καθώς και την παροχή πληροφόρησης για εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται εκατέρωθεν.

«Η σημερινή υπογραφή αντικατοπτρίζει το διμερές ενδιαφέρον για ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας και την ανάληψη κοινών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε κλάδους αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως, η ενέργεια, οι κατασκευές, η μεταποίηση, η αγροδιατροφή, οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας και οι μεταφορές. Η συνεισφορά του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Ρωσίας εντάσσεται στη στρατηγική του ΣΕΒ να αναπτύξει και να προωθήσει τις οικονομικές σχέσεις με τρίτες χώρες και να ενισχύσει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο κ. Ξηρογιάννης. 


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.