Quantcast
Παπανάτσιου για φορολογικούς "παραδείσους": Αυτό το μοντέλο θα το αντιστρέψουμε - enikonomia.gr
share

Παπανάτσιου για φορολογικούς “παραδείσους”: Αυτό το μοντέλο θα το αντιστρέψουμε

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον Βόλο του διήμερου συνεδρίου για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής υπό τον τίτλο “Σχεδιάζουμε την Μαγνησία της επόμενης 20ετίας” με ομιλητές πολλά στελέχη της κυβέρνησης.

Σήμερα κύρια ομιλητής ήταν η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία με τη φράση “Ανάπτυξη με απασχόληση, ανάπτυξη δίκαιη για όλους” υπογράμμισε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και στόχους.

Η κ. Παπανάτσιου αρχικά αναφέρθηκε στα σημερινά οικονομικά δεδομένα και στους ρυθμούς ανάπτυξης δίνοντας αριθμητικά το αποτύπωμα της εξόδου της χώρας από την εποχή των μνημονίων, καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση να αλλάξει το μοντέλο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ώστε η ανάπτυξη να είναι και δίκαιη και ανάπτυξη για όλους, αντιστρέφοντας το μέχρι τώρα μοντέλο που ήταν μια ανάπτυξη και άνιση και άδικη και αφορούσε τους λίγους. Παράλληλα δεν απέφυγε να αναφερθεί στους φορολογικούς παραδείσους και στην εμπλοκή προσώπων της πολιτικής ζωής σ’ αυτούς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “αυτό το μοντέλο εμείς θα το αντιστρέψουμε”.

Η υφυπουργός Οικονομικών, που εκλέγεται στην Μαγνησία, ανέλυσε παράλληλα ένα τρίπτυχο μοντέλο ανάπτυξης το οποίο αξιοποιεί τον τομέα της μεταποίησης, της συνεταιριστικής κουλτούρας και της βιομηχανίας- βιοτεχνίας.

Η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται αυτή την περίοδο με κύριο άξονα τις δημόσιες υποδομές όπως η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Βόλου-Λάρισας, ο αερολιμένας στην Νέα Αγχίαλο, το μεγάλο λιμάνι του Βόλου, τα έργα οδικών συνδέσεων αλλά και άλλα πολλά, που αποτελούν από μόνα τους τα εργαλεία ανάπτυξης, με κύρια αναφορά στον αναπτυξιακό νόμο που πλέον δίνει νέα ώθηση τόσο στο λιανεμπόριο όσο βέβαια και στην βιοτεχνία και την μεταποίηση, σε μια προσπάθεια να ανασυνταχθεί ο τομέας της βιομηχανίας της Μαγνησίας και να αντιστραφεί η μακροχρόνια ανεργία, η οποία προέκυψε από την περίοδο της αποβιομηχάνισης των προηγούμενων χρόνων.

Ιδιαίτερη επίσης αναφορά έκανε η κ. Παπανάτσιου στα αγροτικά προϊόντα και στον καθοριστικό τους ρόλο στο μοντέλο της δίκαιης ανάπτυξης με όρους βιωσιμότητας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.