Quantcast
Ο Μάριο Ντράγκι ζητά δομικές μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις - enikonomia.gr
share

Ο Μάριο Ντράγκι ζητά δομικές μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις

δημοσιεύτηκε:

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τόνισε σήμερα ότι, παρά τη βελτιωμένη οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη, η ΕΚΤ οφείλει να είναι «υπομονετική» σε ό,τι αφορά την ομαλοποίηση της πολιτικής.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη, ο Μάριο Ντράγκι ανέφερε : «Τα παραπάνω αντανακλώνται στις αποφάσεις που λάβαμε τον περασμένο μήνα, οι οποίες στοχεύουν στο να τονίσουν την αυξανόμενη εμπιστοσύνη μας στην οικονομία της ευρωζώνης, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και επίμονοι στο θέμα του πληθωρισμού, ώστε να επιστρέψουμε με βιώσιμο τρόπο στον στόχο μας».


Αυτό σημαίνει, εξήγησε, ενεργητική δράση για να μπει το «δημοσιονομικό σπίτι» σε τάξη και να χτιστούν μαξιλάρια για το μέλλον, όχι απλά να περιμένουμε η ανάπτυξη να μειώσει το χρέος. Σημαίνει επίσης, συμπλήρωσε, να εφαρμοστούν δομικές μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στις οικονομίες να συγκλίνουν και να αναπτυχθούν με ταχύτερο ρυθμό μακροπρόθεσμα, αλλά και να αντιμετωπιστούν τα εναπομείναντα κενά στην αρχιτεκτονική της νομισματικής ένωσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.