Quantcast
Τσακαλώτος: Θα ήμουν καλύτερος υπουργός Οικονομικών αν... - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Θα ήμουν καλύτερος υπουργός Οικονομικών αν…

δημοσιεύτηκε:

“Θα ήμουν καλύτερος υπουργός Οικονομικών αν είχα σπουδάσει ψυχολογία και όχι οικονομικά, γιατί μεγάλο μέρος της δουλειάς μου είναι να κάνω “μασάζ” στο “εγώ” σε διάφορους”, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Αντιγόνης Λυμπεράκη, Γυναίκες στην οικονομία από τη σειρά “Μικρές Εισαγωγές”.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ήλθε στην Ελλάδα με τη σύζυγό του (η οποία όπως είπε τα τελευταία είκοσι χρόνια βγάζει περισσότερα χρήματα από τον ίδιο), ο σεξισμός έχει αυξηθεί στην ελληνική τηλεόραση και κοινωνία, γεγονός που απέδωσε στο γεγονός ότι σημαντικά τμήματα του κέντρου και της αριστεράς δήλωσαν ότι στα οικονομικά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τη δεξιά. Αναφερόμενος στην σεξουαλική παρενόχληση, είπε ότι το τελευταίο διάστημα ήλθε στην επικαιρότητα λόγω του Χόλυγουντ , όμως οι εργαζόμενες γυναίκες στα εργοστάσια και τα καταστήματα υφίστανται πολύ μεγαλύτερες παρενοχλήσεις.

Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν είναι φαν της ανταγωνιστικότητας αλλά της παραγωγικότητας: “Είναι άλλο να θέλει κάποιος να πάει καλύτερα από πέρυσι και άλλο να θέλει να πάει καλύτερα από εσένα. Το δεύτερο επιτυγχάνεται και με αθέμιτες μεθόδους ” είπε, ενώ αποκάλυψε ότι γνωρίζει τη συγγραφέα από το 1982 όταν πήγαν και οι δυο στο Σάσεξ για μεταπτυχιακό. Απέδωσε εξάλλου τη διαφορά των αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών στο γεγονός ότι οι δουλειές που απευθύνονται σε γυναίκες είναι χαμηλότερες εξειδίκευσης, ενώ απέρριψε την ύπαρξη οποιασδήποτε βιολογικής διαφοράς μεταξύ των δύο φύλων.

“Δεν ξέρω αν έχω πληρώσει υψηλότερα επιτόκια από έναν άνδρα επιχειρηματία αλλά ξέρω ότι μπορώ να αξιολογήσω αξιοκρατικά τις 35 εργαζόμενες στην επιχείρηση. Είναι τεράστια η αγωνία της εργαζόμενης μητέρας αν το τρίχρονο παιδάκι της θα γίνει δεκτό στον παιδικό σταθμό ή αν θα μπορέσει να φροντίσει τους γονείς της” ανέφερε η κα Κάλλια Καμπουρίδου, επιχειρηματίας η οποία εκτίμησε πως η τηλε-εργασία διευκολύνει τη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας.

“Παρενόχληση δεν κάνουν μόνο οι κακοί δεξιοί, το φαινόμενο διεισδύει και σε αριστερές, επαναστατικές καρδιές” ανέφερε η συγγραφέας του βιβλίου, καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αντιγόνη Λυμπεράκη. “Δεν είμαι ευτυχισμένη , πρόσθεσε, με την πρόωρη συνταξιοδότηση των γυναικών γιατί αυτό σημαίνει ότι ο άνδρας συμφοιτητής μου (αναφερόμενη στον κ. Τσακαλώτο) θα δουλέψει περισσότερο, θα κάνει καριέρα και θα παίρνει υψηλότερο μισθό και για τον πρόσθετο λόγο ότι τα φύλα δεν είναι μόνο δύο αλλά υπάρχει ένα ευρύ φάσμα σεξουαλικότητας”.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο IANOS και τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.