Quantcast
Νέες περιπτώσεις αδικιών για το κοινωνικό μέρισμα - Τι αναφέρουν αναγνώστες στο enikos.gr - enikonomia.gr
share

Νέες περιπτώσεις αδικιών για το κοινωνικό μέρισμα – Τι αναφέρουν αναγνώστες στο enikos.gr

δημοσιεύτηκε:

“Βροχή” πέφτουν οι καταγγελίες σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα. Περιπτώσεις ανθρώπων και νοικοκυριών με ανέργους ή πολιτών που λαμβάνουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και όμως δεν δικαιούνται να λάβουν μέρισμα. Αναγνώστες επισημαίνουν στο enikos.gr τις μεγάλες αδικίες και τις στρεβλώσεις που υπάρχουν ως προς τα κριτήρια που έχουν τεθεί.

Συγκεκριμένα:

Εργαζόμενος με σύζυγο μακροχρόνια άνεργη και δύο παιδιά έχουν ετήσιο εισόδημα 11.700 ευρώ. Φιλοξενούνται στη μητέρα του, η οποία επίσης είναι μακροχρόνια άνεργη. Έκανε αίτηση για λογαριασμό της μητέρας του καθώς οι ίδιοι λόγω φιλοξενίας δεν δικαιούνται. Όλοι ζουν από τον μισθό του ίδιου, ενώ το ακίνητο όπου μένουν κινδυνεύει να βγει σε πλειστηριασμό λόγω χρεών στις τράπεζες. Η ακίνητη περιουσία του αναγνώστη ανέρχεται σε αξία στα 140.000 ευρώ από ψιλή κυριότητα στο ακίνητο όπου μένει η οικογένειά του. Η μητέρα του έχει την επικαρπία και αυτή προστίθεται στη συνολική περιουσιακή κατάσταση, δηλ. ένα ποσό 43.560 ευρώ. Σύνολο δηλ. 183560 ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι ότι το σύστημα απορρίπτει ότι δικαιούνται μέρισμα καθότι το σύνολο της περιουσίας φαίνεται στα 183.560 ευρώ, δηλ. 3.560 ευρώ περισσότερα από το όριο των 180.000 που έχει τεθεί ως κριτήριο. Όπως τονίζει ο αναγνώστης αυτό πρόκειται “για αδικία σε όλο της το μεγαλείο από τη στιγμή που υπάρχουν δύο άνεργες, ένας μόνο εργαζόμενος και δύο παιδιά 8 ετών”.

Άλλος αναγνώστης υποστηρίζει είναι δικαιούχος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Το 2016 δήλωνε για διάστημα κάποιων μηνών φιλοξενούμενος, αλλά από τον Νοέμβριο νοίκιασε σπίτι. Αυτό φαίνεται και στη δήλωση του 2016. Στην αίτηση για το μέρισμα που έκανε, του έβγαλε μήνυμα ότι “σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ από τις φορολογικές δηλώσεις του 2017 είστε φιλοξενούμενος” και έτσι δεν παίρνει μέρισμα. Σύμφωνα με τον ίδιο “πρόκειται για ψέμα της υπουργού ότι όλοι όσοι δικαιούνται ΚΕΑ, παίρνουν και μέρισμα”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.