Quantcast
Προβληματισμός στους δανειστές από τις κυβερνητικές παροχές - enikonomia.gr
share

Προβληματισμός στους δανειστές από τις κυβερνητικές παροχές

δημοσιεύτηκε:

Προβληματισμός φέρεται να επικρατεί στο στρατόπεδο των δανειστών για τις παροχές της κυβέρνησης.

Οι αλλαγές στις δεσμεύσεις του προγράμματος απαιτούν συμφωνία με τους θεσμούς» δήλωσε σχετικά Ευρωπαίος αξιωματούχος στην Καθημερινή σχετικά με την αναστολή του μέτρου αυξημένου ΦΠΑ για τα «προσφυγικά» νησιά .Προβληματισμός υπάρχει στις τάξεις των θεσμών για ορισμένες από τις παροχές που εξαγγέλλει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση με τελευταία την αναστολή για 6 μήνες εφαρμογής του ΦΠΑ σε 6 νησιά του ΒΑ Αιγαίου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ειδικά για το μέτρο αυτό στην Καθημερινή ότι «οι θεσμοί είδαν την απόφαση που ανακοινώθηκε» προσθέτοντας ότι όπως γνωρίζει η κυβέρνηση «οι αλλαγές στις δεσμεύσεις του προγράμματος απαιτούν συμφωνία με τους θεσμούς. Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, «έχει επισημανθεί στην κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά και τεχνικά».

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι οι θεσμοί έχουν διατυπώσει ενστάσεις και το επίδομα νεανικότητας κυρίως όσον αφορά το γεγονός ότι δεν θεσπίστηκαν εισοδηματικά κριτήρια.

Ειδικά το ΔΝΤ φέρεται να είναι τόσο ενοχλημένο από το μπαράζ των κυβερνητικών παροχών που ενδέχεται να αναδείξει το θέμα ως αρνητικό σημείο στην εισήγησή του προς το Εκτελεστικό Συμβούλιό του τον Φεβρουάριο, οπότε και θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή του ή μη στο ελληνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.