Quantcast
Ο Τζανακόπουλος για Στουρνάρα: Τεχνικά λάθος και χρονικά ατυχής η τοποθέτησή του για το προληπτικό πρόγραμμα στήριξης - enikonomia.gr
share

Ο Τζανακόπουλος για Στουρνάρα: Τεχνικά λάθος και χρονικά ατυχής η τοποθέτησή του για το προληπτικό πρόγραμμα στήριξης

δημοσιεύτηκε:

«Τεχνικά ήταν λάθος η συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα και χρονικά ήταν ατυχής η στιγμή, διότι αν ήθελε να πει κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να το πει τουλάχιστον πριν από το Eurogroup του Ιουνίου, αφενός, και, αφετέρου, όχι δεκαπέντε, είκοσι, τριάντα μέρες πριν ξεκινήσει η τελική διαδικασία διαπραγμάτευσης για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό “ACTION 24”.

Μια τέτοια δήλωση μπορεί, τελικά, να λειτουργήσει και εις βάρος της χώρας, είπε διευκρινίζοντας πως δεν λέει ότι το κάνει επίτηδες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, διότι μπορεί να μην θεωρεί ότι κάτι τέτοιο βλάπτει.

Μίλησε για μια “προσωπική παρέμβαση” του κ. Στουρνάρακαι σημείωσε πως αν είναι πολιτική ή όχι θα κριθεί από τα πράγματα.

Είπε, ακόμα, ότι δεν υπάρχει θέμα σύγκρουσης, ούτε σχέσεων της κυβέρνησης με τον κ. Στουρνάρα, διότι, όπως επισήμανε, “ο κεντρικός τραπεζίτης κάνει τη δουλειά του έτσι όπως ορίζει ο νόμος και ο νόμος ορίζει με σαφήνεια ότι οφείλει να προστατεύει και να εγγυάται τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, πάντοτε στο πλαίσιο των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης. Εκ του νόμου λοιπόν δεν υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει σύγκρουση”.


Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.