Quantcast
Στην τελική ευθεία η δημιουργία μονάδας βιομάζας στο Αμύνταιο - enikonomia.gr
share

Στην τελική ευθεία η δημιουργία μονάδας βιομάζας στο Αμύνταιο

δημοσιεύτηκε:

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δημιουργία μονάδας βιομάζας στο Αμύνταιο Φλώρινας. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ («PPCR») προχώρησε στην «Ανοικτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή στρατηγικού συνεργάτη για την κατασκευή και λειτουργία της εγκατάστασης CHP Βιομάζας για την παραγωγή ανανεώσιμης θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας».

Τα χαρακτηριστικά της μονάδας βιομάζας που έχει σχεδιάσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι να παράσχει 25MW ηλεκτρικής ενέργειας και 45MWth θερμότητας. Η μονάδα σχεδιάζεται να εγκατασταθεί σε μια περιοχή 58.000m2, κοντά στον υφιστάμενο θερμοηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ στο Αμύνταιο και θα χρησιμοποιεί τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις για να συνδεθεί με τα ηλεκτρικά δίκτυα και τα δίκτυα τηλεθέρμανσης.

Για την συγκεκριμένη μονάδα η «ΔΕΗ ΑΝ» έχει λάβει την σχετική αδειοδότηση από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ενώ το κόστος του έργου εκτιμάται σε 65 εκατ. ευρώ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2019. Η πρόθεση της ΔΕΗ ΑΝ είναι να ιδρύσει θυγατρική εταιρία παραγωγής βιομάζας CHP για τη χρηματοδότηση, ανάπτυξη και διαχείριση αυτού του εργοστασίου.

Στις προδιαγραφές λειτουργίας του έργου προβλέπεται ρητά ότι και η μητρική ΔΕΗ θα συνάψει συμφωνία με την Εταιρεία Φυτών CHP Βιομάζας για την προμήθεια μέρους του προαναφερθέντος απαραίτητου καυσίμου βιομάζας.
Η διαδικασία επιλογής θα διεξαχθεί σε τρείς φάσεις όπου η «ΔΕΗ ΑΝ» στο τέλος θα επιλέξει τον εταίρο με την καλύτερη δεσμευτική προσφορά. Η τελική ημερομηνία όπου οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, πρέπει να υποβάλουν τον φάκελο «Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος» έως τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, ώρα 15:00.

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.