Quantcast
Με παρέμβαση ΣΕΠΕ πήραν πίσω τις απολύσεις εργαζομένων που δεν επέστρεψαν το δώρο - enikonomia.gr
share

Με παρέμβαση ΣΕΠΕ πήραν πίσω τις απολύσεις εργαζομένων που δεν επέστρεψαν το δώρο

δημοσιεύτηκε:

Μετά από παρέμβαση του ΣΕΠΕ υποχρεώθηκε γνωστή ιδιοκτησία αλυσίδας εστίασης στη Λάρισα να πάρει πίσω τις απολύσεις των δύο εργαζομένων που αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων ενώ απέτρεψε και άλλες απολύσεις για τον ίδιο λόγο.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, προχώρησε άμεσα σε έλεγχο των καταγγελιών δύο εργαζομένων σχετικά με εκβιασμό του εργοδότη, προκειμένου να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων που τους καταβλήθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό.

Οι δύο εργαζόμενοι, κατήγγειλαν ότι απολύθηκαν όταν αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων στον εργοδότη τους.

Το ΣΕΠΕ πραγματοποίησε έλεγχο στα καταστήματα που διατηρεί η επιχείρηση στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Η παρέμβαση του ΣΕΠΕ είχε ως αποτέλεσμα την επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων εργαζομένων ενώ ο σχετικός φάκελος έχει διαβιβαστεί και στη δικαιοσύνη. Επίσης, αποτράπηκαν οι απολύσεις και άλλων εργαζομένων που αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

Η επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων επιβεβαιώνει ότι η καταγγελία των εργοδοτικών αυθαιρεσιών στο ΣΕΠΕ φέρνει αποτελέσματα και προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το ΣΕΠΕ καλεί τους εργαζόμενους που έρχονται αντιμέτωποι με παραβατικές και εκβιαστικές συμπεριφορές να προβαίνουν σε άμεση καταγγελία επώνυμα ή ανώνυμα στις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.