Quantcast
Der Spiegel: Πίσω από τον στόχο ο Τσίπρας - Σε εκκρεμότητα 50 προαπαιτούμενα - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: Πίσω από τον στόχο ο Τσίπρας – Σε εκκρεμότητα 50 προαπαιτούμενα

δημοσιεύτηκε:

Καθυστερήσεις εντοπίζει τογερμανικό περιοδικό «Der Spiegel»στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από τα μνημόνια. «Φτου κι από την αρχή» γράφει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος. «Η Ελλάδα καθυστερεί υπερβολικά με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει υποσχεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού από τα 110 προαπαιτούμενα, στα οποία η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπραέχει δεσμευτεί, εγκρίνονται μόνο τα 51. 

Αυτό προκύπτει από την τρίτη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος που έχουν επεξεργαστεί η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ. Τα υπόλοιπα 50 προαπαιτούμενα βρίσκονται σε εκκρεμμότητα, οι ελληνικές αρχές δεν τα έχουν υλοποιήσει. Μεταξύ αυτών ανήκουν για παράδειγμα τμήματα της φορολογικής μεταρρύθμισης», αναφέρει ο συντάκτης και καταλήγει:

«Ο Τσίπρας μένει πίσω από τον στόχο. Η κυβέρνησή του πρέπει μέχρι τις 22 του μηνός να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, διότι τότε συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης με θέμα την αποδέσμευση της επόμενης δόσης ύψους 7 δις ευρώ». Το γερμανικό περιοδικό υπενθυμίζει ότι στο παρελθόν προκλήθηκε μεγάλη οργή για τις μεταρρυθμίσεις και τα προγράμματα διάσωσης των δανειστών, η οποία οδηγούσε στην καθυστέρηση καταβολής των δόσεων. Όμως κάθε φορά την τελευταία στιγμή κατέληγαν οι δύο πλευρές σε κάποια συμφωνία.

Πηγή πληροφοριών: Deutsche Welle


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.