Quantcast
Nielsen:Το 2017 έδειξε την ανάκαμψη του λιανεμπορίου - enikonomia.gr
share

Nielsen:Το 2017 έδειξε την ανάκαμψη του λιανεμπορίου

δημοσιεύτηκε:

Θετικά κινήθηκε για το σύνολο του 2017 η αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Nielsen. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αυτή η θετική τάση οδηγείται κυρίως από την επίδοση της αγοράς από τα μέσα του Σεπτεμβρίου κι έπειτα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, οπότε και εμφανίζονται για πρώτη φορά θετικές τάσεις σε επίπεδο YTD στην αγορά, έπειτα από πολλά χρόνια αρνητικών τάσεων.

Σημειώνεται ότι στην αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου περιλαμβάνονται τα καταστήματα τροφίμων άνω των 100 τ.μ., Ηπειρωτική Ελλάδα & Κρήτη, εξαιρούμενων των Νησιών.

Τα Φρέσκα/ Χύμα Προϊόντα εμφανίζουν την πιο θετική τάση, στο +3,6%, ενώ τα FMCGs αθροιστικά κινούνται επίσης θετικά με ποσοστό +0,8%. Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες των Τροφίμων & Ποτών συνολικά παρουσιάζουν σε σχέση με την περασμένη χρονιά, στο +1,1%, με τα Ποτά να οδηγούν κυρίως αυτή την θετική τάση σε αξία, λόγω της αύξησης του φορολογικού συντελεστή σε ορισμένες κατηγορίες ποτών, ενώ τα Τρόφιμα αναπτύσσονται με ένα ποσοστό της τάξης του +0,3%. Τέλος, οι κατηγορίες Προσωπικής Περιποίησης, καθώς και οι κατηγορίες Οικιακής Χρήσης συνεχίζουν να παρουσιάζουν αρνητικές τάσεις στο -0,7% και -0,2% αντίστοιχα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.