Quantcast
Μόνο 200 εκτιμητές έδειξαν ενδιαφέρον για τις νέες αντικειμενικές αξίες - enikonomia.gr
share

Μόνο 200 εκτιμητές έδειξαν ενδιαφέρον για τις νέες αντικειμενικές αξίες

δημοσιεύτηκε:

Mόλις 200 εκτιμητές ακινήτων, από τους 400 που αναζητούσε το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε συμμετοχή στο έργο για τον προσδιορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών για 10.000 τιμές ζώνης σε όλη τη χώρα.

Από τους 658 πιστοποιημένους εκτιμητές ακινήτων (φυσικά πρόσωπα και εταιρείες) ενδιαφέρον εκδήλωσαν περίπου 200, παρά το δέλεαρ της αμοιβής των 5.000 ευρώ.

Οι εκτιμητές, από την ημέρα που θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση του διορισμού τους, θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις 20 ημέρες για να προσδιορίσουν και να εισηγηθούν τις νέες τιμές ζώνης.
Στους υπολογισμούς τους θα λαμβάνεται ως μέση επιφάνεια διαμερίσματος Α’ ορόφου τα 75 τ.μ. και μονοκατοικίας τα 100 τ.μ. Ο προσδιορισμός της τιμής θα πρέπει να προκύπτει σύμφωνα με αποδεδειγμένη εκτενή έρευνα της κτηματαγοράς σε συγκεκριμένη υφιστάμενη ζώνη. Επίσης, θα πρέπει να παρατίθενται σχετικά συγκριτικά στοιχεία από αιτούμενες τιμές πώλησης, καθώς και πράξεις αγοραπωλησίας (σε συνεργασία με μεσιτικά γραφεία).

Η αμοιβή

Η αμοιβή των εκτιμητών για κάθε τιμή ζώνης ανέρχεται σε 50 ευρώ, με ανώτατο όριο τον προσδιορισμό τιμής σε 100 ζώνες και ανώτατη αμοιβή τις 5.000 ευρώ (100Χ50=5.000 ευρώ). Οι εκτιμητές που έως ώρα 23:59:59 της εικοστής ημερολογιακής ημέρας από την επόμενη της δημοσίευσης της απόφασης υπουργού Οικονομικών για την ανάθεση του έργου δεν έχουν προβεί στην επιτυχή κατά τα ανωτέρω ολοκλήρωση του έργου τους θεωρείται ότι δεν ολοκλήρωσαν το έργο που τους ανατέθηκε. Οι εκτιμητές αυτοί δεν αποζημιώνονται για τυχόν υποβολή εισήγησης για τμήμα του έργου που τους ανατέθηκε, καθότι η αμοιβή καταβάλλεται αποκλειστικά και μόνο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.