Quantcast
Μίχαλος: Η χώρα χρειάζεται υπέρβαση για να προχωρήσει σε σταθερή πορεία ανάπτυξης - enikonomia.gr
share

Μίχαλος: Η χώρα χρειάζεται υπέρβαση για να προχωρήσει σε σταθερή πορεία ανάπτυξης

δημοσιεύτηκε:

Η χώρα χρειάζεται υπέρβαση για να προχωρήσει σε σταθερή πορεία ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω της τα προβλήματα και τις πληγές του παρελθόντος.

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην απογευματινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου στην οποία παρέστη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι η οικονομία δείχνει θετικά σημάδια, αλλά επανέλαβε ότι η επιχειρηματική κοινότητα ζητάει να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις και αλλαγές για να είναι βιώσιμη η ανάπτυξη.

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ είπε: “Όπως και εσείς ο ‭ίδιος έχετε δηλώσει, μια βιώσιμη πολιτική αλληλεγγύης, δεν μπορεί παρά να‬ ξεκινά ‭ ‬από τη‭ ‬δημιουργία θέσεων εργασίας. Από την ανάπτυξη δεξιοτήτων, από την ανάδειξη νέων ευκαιριών για δουλειά και για αξιοπρεπή εισοδήματα. ‭Και οφείλω ‭ ‬να ‭ ‬επισημάνω‭ ‬ ότι ‭ ‬σας ‭ ‬τιμά ‭ ‬το ‭ ‬γεγονός, ότι ως‭ ‬αρχηγός‭ ‬ της‭ αξιωματικής‬ αντιπολίτευσης τα έχετε επισημάνει όλα αυτά και κυρίως δεν έχετε πέσει ως τώρα, στην παγίδα της παροχολογίας και των υποσχέσεων‭”.‬

‭Στη συνέχεια επανέλαβε τις θέσεις του Επιμελητηρίου για ένα‭ ‭ ‬σταθερό,‭ ‬προβλέψιμο‭ ‭ ‬και‭ ‬φιλικότερο‭ προς το ‬επιχειρείν,‬ φορολογικό‭ ‬καθεστώς‭.‭ ‬Με‭ ‬θέσπιση‭ ‬σταθερού‭ ‬ ‬φορολογικού‭ ‬συντελεστή‭ ‬της‬ τάξης‭ ‬του 15%‭ ‬επί‭ ‬των καθαρών κερδών‭ ‬των επιχειρήσεων, με ενιαία φορολογική‭ ‬κλίμακα,‭ ‬αναμόρφωση‭ του ‬φόρου‭ ‬ακίνητης‭ ‬‬περιουσίας,‭ ‬σταδιακή μείωση ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ, μείωση των ‭ασφαλιστικών εισφορών‭ ‭στο 10%,‬‬ στοχευμένες πολιτικές για τη ‭στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης‬ με έμφαση σε θέματα ρευστότητας, πρόσβασης σε καινοτομία και ανάπτυξης της εξωστρέφειας. Με χ‭ρηματοδότηση‭‭ ‬της‬‬‬ επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με άρση των‭ ‬ capital ‭ ‬controls, εξυγίανση των ισολογισμών‭ των ‬τραπεζών, διασφάλιση ‭ ‬ρευστότητας‭ και ‬ανταγωνιστικού κόστους δανεισμού, ‭δραστικές μεταρρυθμίσεις για ‭αποτελεσματικότερη δημόσια διοίκηση‬‬, ένα σαφές και ‭σύγχρονο κανονιστικό περιβάλλον‭,‬‬ επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής ‭Δικαιοσύνης‬ και ριζικές αλλαγές στο ‭εκπαιδευτικό σύστημα‭. Με αύξηση των δαπανών‬‬‬ για‭ τη ‬δημόσια‭ ‬παιδεία,‭ ‬αλλά ‬και‭ με ‬απελευθέρωση‭ της ‬τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το κρατικό μονοπώλιο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.