Quantcast
Μεγάλωσε το μερίδιο του ελληνόκτητου στόλου - enikonomia.gr
share

Μεγάλωσε το μερίδιο του ελληνόκτητου στόλου

δημοσιεύτηκε:

Περαιτέρω διεύρυνε το μερίδιό του στον παγκόσμιο στόλο ο ελληνόκτητος, κερδίζοντας έδαφος έναντι των μεγαλύτερων ανταγωνιστών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Petrofin Research.
Όπως εκτιμά, οι Έλληνες εφοπλιστές ελέγχουν έναν στόλο από 5.281 πλοία, έναντι 5.230 το 2016, με τη μεταφορική ικανότητα των πλοίων να αυξάνεται επίσης κατά 7% ή 25.276.695 dwt, στους 387.210.742 dwt, έναντι 361.934.047 dwt το 2016.

Ωστόσο το 2017 ο αριθμός των ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακών εταιρειών με έδρα τη χώρα μας για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια έπεσε κάτω από το όριο των 600 εταιρειών, με τη συνολική μείωση να ανέρχεται σε 41 εταιρείες. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι υπήρξαν μερικές νεοεισερχόμενες στον κλάδο εταιρείες (11) και σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των πλοίων και της μεταφορικής ικανότητας των σκαφών και τη χωρητικότητα, η Petrofin συμπεραίνει ότι η τάση συγκέντρωσης της αγοράς εντείνεται σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Συνεπώς, με βάση τα δύο μέρη της έρευνας της Petrofin (για τον ελληνόκτητο στόλο και τις ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες), το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι όλο και μικρότερος αριθμός ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών ελέγχει όλο και μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου στόλου.


Πηγή Πληροφοριών: Ναυτεμπορική

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.