Quantcast
Συνάντηση Σταθάκη με ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ: Τι είπαν για τις λιγνιτικές μονάδες που θα πουληθούν - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Σταθάκη με ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ: Τι είπαν για τις λιγνιτικές μονάδες που θα πουληθούν

δημοσιεύτηκε:

Με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη και Αντώνη Καρρά συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ενέργειας ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης.


Στη συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις που διατυπώθηκαν, οι εκπρόσωποι της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα του market test που πραγματοποίησε τις προηγούμενες εβδομάδες η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp), σχετικά με την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικoύ δυναμικού της ΔΕΗ.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι στον σχετικό νόμο που θα κατατεθεί τους επόμενους μήνες στη Βουλή θα ληφθούν μέριμνες για το σεβασμό των θέσεων απασχόλησης και των σχέσεων εργασίας στις μονάδες προς αποεπένδυση. Ενημέρωσε, επίσης, για τα επόμενα βήματα και το πλήρες χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσει η ΔΕΗ σχετικά με το διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος θα διενεργηθεί από την ίδια.

Παράλληλα ο κ. Σταθάκης ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.