Quantcast
"Μήνυμα" Στρατούλη στη Λαγκάρντ: Ελάτε να πάρετε σύνταξη στην Ελλάδα, αν τις θεωρείτε υψηλές - enikonomia.gr
share

“Μήνυμα” Στρατούλη στη Λαγκάρντ: Ελάτε να πάρετε σύνταξη στην Ελλάδα, αν τις θεωρείτε υψηλές

δημοσιεύτηκε:

Μήνυμα προς την Κριστίν Λαγκάρντ έστειλε ο Δημήτρης Στρατούλης με αφορμή τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ για το ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι υψηλές και έπρεπε να ρυθμιστούν.

Ο πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και μέλος της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας σε ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα: “οι συντάξεις σε καιρούς κρίσης, ποιο είναι το μέλλον τους” που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες ανέφερε τα εξής:

“Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στην κα Λαγκάρντ, την επικεφαλής του ΔΝΤ, σχετικά με αυτό που είπε δημόσια, ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα ήταν και είναι υψηλές” τόνισε ο κ. Στρατούλης και πρόσθεσε:

“Κυρία Λαγκάρντ λέτε συνειδητά ψέματα και μάλιστα μπροστά σε παγκόσμιο ακροατήριο. Και λέτε συνειδητά ψέματα, γιατί γνωρίζετε, ότι, μετά τις 26 σφαγιαστικές μειώσεις συντάξεων που επιβάλατε στη χώρα μας μαζί με την ΕΕ και τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το 60% των συνταξιούχων στην Ελλάδα παίρνουν μηνιαίες μικτές συντάξεις από 152 μέχρι 600 ευρώ. Επίσης, ότι μετά τις νέες μειώσεις συντάξεων που προβλέπονται στο ανομολόγητο 4ο μνημόνιο από 1/1/2019 και τη νέα μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020 η μέση καθαρή μηνιαία σύνταξη θα φτάσει τα 480 ευρώ.

Εάν λοιπόν κυρία Λαγκάρντ θεωρείτε αυτές τις συντάξεις υψηλές, τότε ελάτε μετά την θητεία σας στο ΔΝΤ να πάρετε σύνταξη στην χώρα μας”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.