Quantcast
Με τον υψηλότερο ρυθμό 10ετίας αναπτύχθηκε η ελληνική μεταποίηση τον Ιανουάριο - enikonomia.gr
share

Με τον υψηλότερο ρυθμό 10ετίας αναπτύχθηκε η ελληνική μεταποίηση τον Ιανουάριο

δημοσιεύτηκε:

Με τον το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών αναπτύχθηκε ο μεταποιητικός τομέας της Ελλάδας τον Ιανουάριο 2018, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της IHS Markit., η οποία εκτίμησε ότι η ανάπτυξη θα συνεχισθεί τους επόμενους μήνες.

Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI), που αντανακλά την πορεία των μεταποιητικών επιχειρήσεων, αυξήθηκε στις 55.2 μονάδες από 53.1 μονάδες τον Δεκέμβριο, υποδηλώνοντας την εντονότερη βελτίωση των επιχειρησιακών συνθηκών που έχει καταγραφεί από τον Οκτώβριο του 2007. Η αύξηση ήταν η όγδοη σε ισάριθμους μήνες, υποδεικνύοντας την μεγαλύτερη, με μεγάλη διαφορά, περίοδο συνεχούς αύξησης που έχει καταγραφεί από το 2008.

Ο οικονομολόγος της IHS Markit, Alex Gill, δήλωσε: “Ο μεταποιητικός τομέας της Ελλάδας ξεκίνησε το 2018 με γοργούς ρυθμούς, καθώς ο κύριος δείκτης PMI υπέδειξε την εντονότερη βελτίωση των επιχειρησιακών συνθηκών σε διάστημα μεγαλύτερο των δέκα ετών. Η έντονη ζήτηση των πελατών τόσο από τις εγχώριες αγορές όσο και από τις αγορές του εξωτερικού ενθάρρυναν τις εταιρείες να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό με τον δεύτερο εντονότερο ρυθμό που έχει καταγραφεί στην ιστορία της έρευνας, γεγονός το οποίο, με τη σειρά του, ώθησε την αύξηση της παραγωγής σε υψηλό εννιάμισι ετών. Εν τω μεταξύ, η πρώτη αύξηση των ανεκτέλεστων εργασιών μετά τον Ιούνιο του 2008 και τα υψηλότερα επίπεδα αισιοδοξίας στις επιχειρήσεις υποδεικνύουν ότι ο τομέας βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για περαιτέρω ανάπτυξη μέσα στους επόμενους μήνες.”

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.