Quantcast
Πιο αυστηρό πλαίσιο για τα αποθεματικά των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης - enikonomia.gr
share

Πιο αυστηρό πλαίσιο για τα αποθεματικά των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

δημοσιεύτηκε:

Πιο αυστηρό πλαίσιο οργάνωσης, των αποθεματικών των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης καθιερώνει απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου

Η νέα απόφαση υποχρεώνει τα ΤΕΑ (που ιδρύθηκαν με τον νόμο Ρέππα [3029/2002]) να καταρτίζουν δήλωση Αρχών Επενδυτικής Πολιτικής, που θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά στις εποπτεύουσες Αρχές.

Η απόφαση προβλέπει επίσης:

* Την τήρηση χωριστά αποθεματικών για κάθε παροχή που χορηγούν τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (συντάξεις, υγεία, χηρείες κ.λπ.).

* Τη γνωστοποίηση στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή κάθε έτος ειδικού εντύπου καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, στην οποία θα πρέπει να αποτυπώνονται οι αποκλίσεις από τις αναλογούσες εισφορές ανά μήνα και συνολικά για το έτος.

* Την υποχρεωτική τήρηση αναλυτικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου κατά κατηγορία περιουσιακών στοιχείων (μετοχές, ακίνητα, ομόλογα, μετρητά κ.λπ.) και υποχρεώσεων (Τεχνικά Αποθέματα, Περιθώριο Φερεγγυότητας), με τα αντίστοιχα πλήρη χαρακτηριστικά τους.

* Τη συνεχή και ηλεκτρονική τήρηση ημερολογίου μεταβολών περιουσιακών στοιχείων, που καλύπτουν τα τεχνικά αποθέματα.

* Την τήρηση Μητρώου, λοιπής περιουσίας που δεν περιλαμβάνονται στα αποθεματικά κάθε Ταμείου.

* Τη σύσταση μαθηματικών αποθεμάτων και αποθεμάτων μη δεδουλευμένων εισφορών ή και εκκρεμών ζημιών, ανάλογα με τη φύση των κινδύνων που καλύπτουν.

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας των Επαγγελματικών Ταμείων ακολουθεί τη λογική τήρησης των αποθεμάτων των ασφαλιστικών εταιρειών, και η εφαρμογή του θα έχει υψηλό λειτουργικό κόστος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.