Quantcast
ΔΕΗ: Το κράτος να δίνει κουπόνια για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο - enikonomia.gr
share

ΔΕΗ: Το κράτος να δίνει κουπόνια για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

δημοσιεύτηκε:

Την καθιέρωση κουπονιού για τη χορήγηση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας ζήτησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Επιχείρησης.

«Σήμερα, όσοι είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο ανήκουν στη ΔΕΗ, πλην κάποιων μετρημένων στα δάχτυλα, ίσως και του ενός χεριού. Αν πάρουν το κουπόνι τους από τον κρατικό προϋπολογισμό μπορούν να επιλέξουν όποιον προμηθευτή θέλουν» σημείωσε ο επικεφαλής της Επιχείρησης, ο οποίος ζήτησε και λειτουργική αυτονομία σε ζητήματα όπως οι προσλήψεις και οι αμοιβές.

O κ. Παναγιωτάκης εκτίμησε ότι η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα υπογραφεί μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ αναφερόμενος στην πώληση λιγνιτικών μονάδων επεσήμανε: «Η ΔΕΗ δεν μπορεί να εξακολουθήσει να φέρει το βάρος του συνόλου της λιγνιτικής παραγωγής μονοπωλιακά, όχι για λόγους ανταγωνισμού, αλλά για λόγους επιχειρηματικούς. Είναι πολύ μεγάλο το βάρος για την Επιχείρηση και πρέπει να αποδεσμευτεί από ένα μέρος από αυτό για να στρέψει αλλού τις δραστηριότητές της. Πρέπει να γίνει αποφασιστική στροφή σε αυτές τις δραστηριότητες και βέβαια μέσα από το ικανοποιητικό τίμημα να ενισχύσουμε την οικονομική μας ευρωστία».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.